Speltips Norwich – Bournemouth 17/4: Championship

Simon Pålsson Publicerat: 17 april 2021

Det väntar toppmöte i Championship mellan två lag som gärna avslutar säsongen starkt, i hopp om att nå Premier League nästa säsong.

Norwich City - AFC Bournemouth

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med fem omgångar kvar att spela finns det fortfarande en liten, liten risk att Norwich City bommar avancemanget till Premier League. Man har nämligen 15 poäng till godo på Swansea City när det är 15 poäng kvar att spela om, samt totalt 17 poäng till godo på Brentford med 18 poäng kvar att spela om.

I praktiken innebär det här såklart att Norwich City redan är klara för en återkomst till det engelska finrummet och det är bar att lyfta på hatten för den säsong som laget gör.

Norwich City har inte gjort flest mål.

Norwich City har inte släppt in minst antal mål.

Norwich City har däremot förlorat minst antal matcher, vunnit allra flest matcher och undvikit att kryssa lika mycket som övriga lag i toppen. Det är det som är den stora skillnaden. Norwich City står trots allt också på bäst målskillnad hittills.

Med 90 inspelade poäng på 41 omgångar har man inte bara ett bra poängsnitt, man har också distanserat sig ordentligt från övriga lag. Det ska mycket till för att Norwich City inte också vinner hela Championship, då man har åtta poäng ner till Watford.

För egen del tycker jag att det vore roligt att se ett Norwich City som går för att vinna Championship med över 100 poäng. Det är ingen omöjlighet med tio poäng kvar att plocka in på fem omgångar.

Nu spelar man hemma mot ett AFC Bournemouth som också har en hel del att spela för. För deras del handlar det om att pricka formen inför avslutningen på säsongen, då det kommer att vänta playoff med semifinal och förhoppningsvis final. I skrivande stund håller jag nog AFC Bournemouth som favorit inför den fasen av säsongen.

Målspelet lockar

En stor fördel för det neutrala underhållningsvärdet inför den här matchen är att Norwich City i praktiken redan är klara – och avslappnat kan ta sig an den här matchen. Det vet vi är bra förutsättningar för att få sen lite mer lössläppt match. Precis som man önskar.

Norwich City är i grunden starkt offensivt lag och har en fin form, vilket inte minst resultatraden på slutet visar. Man har faktiskt bara släppt in mål i två av sina nio senaste hemmamatcher, men mot ett AFC Bournemouth med vind i sina segel blir det nog inte helt lätt att göra igen.

AFC Bournemouth har fem raka vinster, har gjort minst två mål i samtliga sina vinster i Championship, och åkte dessutom ut ur FA-cupen mot Southampton. Ärligt talat var det nog ett ganska bra drag med tanke på vad som komma skall här Championship. Det gäller att kanalisera all sin energi till säsongsavslutningen.

Höstens möte mellan lagen förlorade Norwich City faktiskt med 1-0 på bortaplan. Blir AFC Bournemouth det enda laget att vinna båda sina matcher för säsongen mot Norwich City?

Båda lagen göra mål spelas till 1,80 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,80
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21:00, lördag 17 april 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: