Speltips, Norwich – Liverpool 23/1: Betydelsefulla pinnar i potten

Spelbloggare Publicerat: 22 januari 2016

Lördagen bjuder på en handfull matcher från Premier League. Först ut är Norwich City och Liverpool på Carrow Road, varifrån ett målspel synas till 1,80x.

Norwich kliver in till den klassiska 13:45-matchen med tre uppradade förluster; nio insläppta mål och endast ett framåt på dessa, 0-3, 1-3 och 0-3. Slutsatser att dra av dem? Svårt att sia. Enda hemmamatchen var mot Manchester City och varken Stoke eller AFC Bournemouth borta är enkla uppgifter. Det är inte främst där Norwich ska samla in pinnarna…

Brännas börjar det däremot. Och det rejält. Ner till det röda tabellområdet och tredjejumbon Newcastle skiljer endast två poäng, och det i ett skede när flera bottenkonkurrenter verkar ha sprattlat till liv.

Även Liverpool kämpar med att vända en nedåtpekande formkurva. Cuperna lever man vidare i, fastän prestationerna sviktat, medan tre vinstfria matcher radats upp i seriespelet – West Ham (b), Manchester United och Arsenal (h). Förluster mot de två förstnämnda, kryss mot Arsenal.

Nöd är möjligtvis att överdriva, men Liverpool är också i stort behov av en trea – i alla fall om en Europaplats ska kunna plockas. Man har hamnat rejält på efterkälken och hela sex pinnar skiljer upp till området.

Luktar målsnålt

Var först inne på att lämna förtroendet hos Norwich i form av ett handikappspel, men ett spelobjekt på målmarknaden känns mer relevant på förhand.

På Carrow Road är Norwich faktiskt svåra att handskas med. I den formraden är facit 3-2-0 och då har tre motståndare från den övre tabellhalvan stått som motståndare. Receptet – ett tätt och stabilt försvarsspel. Bara två mål är insläppta på dessa matcher och alla har klivit under 2,5 mål.

Nu står ett Liverpool med offensiva bekymmer på andra sidan planhalvan och då är känslan att en målsnål fajt kan vara att vänta. Bortsett från 3-3-matchen mot Arsenal för en och en halv vecka sedan, har inte fler än ett mål gjorts på de sex senaste PL-matcherna – fyra av de fem senaste klivit under den nämnda mållinan.

De flera offensiva avbräcken är förstås en av orsakerna till de uteblivna resultaten och trots att Daniel Sturridge, som i sina bästa stunder är fenomenal, är tillbaka i träning – väntas han inte kunna medverka här.

Mittfältaren Gary O’Neill, avstängd, saknas för Norwich – det borde dock inte påverka den defensiva förmågan alltför mycket. Framåt har de förstärkt med Steven Naismith, men det är inte heller den typen av anfallare som kliver in och målar tvåsiffrigt under en och samma säsong.

Norwich kommer sannolikt överlåta taktpinnen till motståndarna och bör hålla ihop det helt okej defensivt, mot ett uddlöst Liverpool. Under 2,5 mål spelas till 1,80x hos Mybet.

1-0/1-1/0-1?

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:45, lördag 23/1
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Norwich 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,50 betsafe logo
Liverpool 2,00 betrally logo
Över 2,5 mål 2,12 redbet logo
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: