Speltips, Norwich – Manchester City 12/3: Ska skilja ett par klasser

Spelbloggare Publicerat: 11 mars 2016

Premier Leagues formsvagaste lag i Norwich ska försöka sätta tabellfyran Manchester City i gungning inför hemmapubliken på Carrow Road. Nja, det ska väl inte gå?

Det ser ut att bli ett nytt snabbesök i finrummet för Norwich, som uppenbarligen har bekymmer att acklimatisera sig och konkurrera med de bästa lagen i landet. Med nio förluster och ett kryss på de senaste matcherna, varav en av dessa i cupen, har Norwich sjunkit som en sten i tabellen och återfinns just nu på det helröda tabellområdet med en pinne upp till säker mark.

På andra sidan planhalvan hittas alltså – Manchester City, som även de tappat en del på sistone; lämnat titelstriden och får nu rikta fokus på tredjeplatsen i första hand, och därefter andraplatsen, vilka båda leder direkt till Champions League. Varit mycket upp och ner – det är svårt att veta var vi har Manuel Pellegrini och hans manskap.

Klasskillnad

Kalaschans för City här. En vinst skulle peta ner Arsenal från tredjeplatsen och den möjligheten ska de väl inte missa?

Även om formen är lite svajig, är det främst mot toppkonkurrenterna som City svikit. I den här typen av matcher brukar det ändå se solitt ut och förra veckan krossades tabelljumbon Aston Villa med hela 4-0 på Etihad Stadium.

Snackats om att det kan bli lite rotation från Citys sida i och med den kommande CL-returen mot Dynamo Kiev, men eftersom man är i en så pass bekväm situation där, verkar det som att en närmast helt ordinarie startelva ska presenteras. Ännu mer positivt nu när skadeeländet lättats upp rejält.

Norwich är just nu, i min bok, sämst i hela serien. Radar upp förluster och inte mycket i spelet indikerar på att saker och ting ska förändras inom den närmsta framtiden. Dessutom saknas Steven Naismith, som plockades in under januarifönstret, och det är ett betydande avbräck. Tycker han varit en frisk fläkt i ett annars trött Norwich…

Sist lagen möttes var i början av januari, även då på Carrow Road, fast i FA-cupen. City vann den fajten bekvämt med tre mål mot noll och har vunnit åtta av de tio senaste inbördes mötena. Bekväm statistik på vår sida.

Raka tvåan spelas till acceptabla 1,60x hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner, rak tvåa
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:45, lördag 12/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Norwich 6,50 betsson logo
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Manchester City 1,62 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,81 unibet logo
Under 2,5 mål 2,15 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: