Speltips, Norwich – Southampton 7/1: Skrällbud i cupen

Spelbloggare Publicerat: 6 januari 2017

Championship mot Premier League står på schemat när Norwich hoppas kunna skrälla till det mot Southampton hemma på Carrow Road. Huruvida de lyckas eller ej, det återstår att se.

Norwich var en av de klubbar som trillade ur förstadivisionen förra året – och har inlett jakten tillbaka. Speciellt ljust ser det dock inte ut, när en blek niondeplats parkeras på, men playoffplatserna är fortfarande inom räckhåll.

Den stora boven i dramat? Att man inte förmår att lösa bra resultat på resande fot. Hemma ser det allt bättre ut. Gällande cupen är det motiverat att diskutera hur betydelsefull den är för Norwich – är allt fokus på seriespelet?

Gästande Southampton har inte heller nått upp varken i önskad eller väntad standard – är placerade precis i mitten av tabellen, tia, och känns rätt kalla i kampen om en Europaplats. Det tär på kvalitén att ständigt bli sönderköpta efter välutförda säsonger. Näste man som kan försvinna är kaptenen José Fonte, som vädrat in en önskan om att få lämna klubben. Får han spela eller ej?

Norwich plusspelas

Gillar Norwichs chanser starkt. De bör ses med klart större chans än oddssättarna föreslår, troligtvis med en del hjälp av en ensidig marknad.

Därför – skrällvärde!

Southampton kommer städa om en hel del i startelvan som det verkar, plocka upp en del juniorer och låta dem visa framfötterna. Ett tätt matchande väntar trots allt, med tre matcher under loppet av en vecka.

Med den formen man har, blir det såklart ännu svårare att steppa upp. Tre raka förluster, två klara sådana, och kanske blir fokus lite missriktat nu med karusellen runt José Fonte. Anfallsspetsen Charlie Austin kan inte heller medverka, skadad. Han har verkligen saknats på sistone.

Skadeproblem i Norwich också, men borde ändå kunna formera en stark elva.

Även om cupen inte är första prioritet, borde vi kunna räkna med en solid startelva från hemmalagets sida. Bra match för att få fart på spelarna, då det dröjer en hel vecka till kommande tillställning. Således onödigt att rotera runt.

Sedan har ju Norwich varit fenomenala på hemmaplan. Stärks enormt.

Norwich +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – spelas till 1,93 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Norwich +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 7/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: