Speltips Nottingham – Arsenal 20/5: Massivt hemmastöd

Martin Efvergren Publicerat: 20 maj 2023

Viktiga poäng står på spel för båda lagen då Nottingham Forest tar emot Arsenal i lördagens kvällsmatch från Premier League. Matchen spelas den 20 maj 2023 med avspark kl 18:30 på The City Ground.

Nottingham – Arsenal

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det har sannerligen inte varit någon enkel resa för Nottingham Forest i deras återkomst till Premier League. Trots många skador och många förluster har man dock aldrig slutat kämpa och med två ligamatcher kvar att spela har man avgörandet i egna händer.

De kommer också med en positiv trend. På de fyra senaste matcherna har man tagit sju poäng och har därmed tre poängs marginal ner till Leeds under nedflyttningsstrecket.

Förra helgen stod Nottingham för en stark insats då man lyckades knipa en poäng i bortamötet mot Chelsea. Detta sedan Taiwo Awoniyi gjort lagets båda mål i en match som slutade 2-2. Annars är det främst hemma på The City Ground som Forest har tagit sina poäng. Där har man nu två raka segrar mot Brighton och Southampton.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nottingham säljer sig dyrt

Av allt att döma kommer Arsenal att sluta tvåa i Premier League den här säsongen. Det är förstås en mer än väl godkänd bedrift även om klubbens supportrar kanske inte känner så just nu.

Med en match mer spelad än Manchester City så är Arsenal fyra poäng efter i tätstriden. De förstnämnda ställs mot Chelsea på söndagen. Ingenting pekar mot att de kommer att tappa poäng i den matchen, men om det ändå skulle ske måste Arsenal ta chansen och göra allt för att vinna den här matchen.

Mikel Artetas manskap kommer nu från en 3-0-förlust hemma mot Brighton. Det resultatet speglar dock inte riktigt matchbilden och dessförinnan hade man två raka segrar mot Chelsea och Newcastle.

När Nottingham Forest och Arsenal möttes i London i höstas slutade det med en klar 5-0-seger för hemmalaget. Här gäller nu Arsenal som favoriter till ett odds omkring 1.58 gånger insatsen.

Jag räknar med att hemmastarka Nottingham kommer att sälja sig dyrt och frågan är om Arsenal kan ta fram den drivkraft som lär behövas. Hemmastödet kommer att vara massivt och jag tror att de mycket väl kan bära laget till poäng i den här matchen. Mitt spel blir Nottingham Forest +1 (asian handicap) till 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nottingham +1 (asian)
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, lördag 20 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo