Speltips Nottingham Forest – Brighton 26/4: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 26 april 2023

Nästjumbon Nottingham Forest tar emot Brighton & Hove Albion i onsdagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 26 april 2023 med avspark kl 20:30 på The City Ground.

Nottingham Forest – Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nottingham Forest har sjunkit som en sten de senaste två månaderna och nu börjar goda råd bli dyra. Man kommer till det här mötet med elva raka matcher utan seger och i tabellen ligger man för tillfället näst sist.

Nottinghams svaga form och skadeproblematik gjorde dem oerhört nederlagstippade inför bortamötet mot Liverpool i lördags. Därtill valde Steve Cooper att bänka lagets kanske vassaste spelare Brennan Johnson från start. Med tanke på dessa förutsättningar var det en stark insats man stod för då man ”bara” föll med 3-2 efter en svängig andra halvlek.

Prestationen på Anfield var ett steg i rätt riktning för Nottingham Forest och läget att möta Brighton är nu gynnsamt med tanke på deras helg.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda går för segern

FA-cupsemifinalen på Wembley blev inte den fest som Brighton & Hove Albion hade hoppats på. Åtminstone slutade det inte lyckligt då man föll mot Manchester United efter straffläggning. Trotjänaren Solly March blev syndabock och det blev nog en tung resa hem för honom och hela laget. Det var annars en mycket jämn och ganska chansfattig match som slutade mållös efter drygt 120 spelade minuter.

För Roberto De Zerbis manskap gäller det nu att försöka ställa om fokus mot den avslutande delen av säsongen i Premier League. I ligaspelet kommer man från en 2-1-seger borta mot Chelsea och i tabellen ligger man för tillfället på en åttonde plats. Brighton har dock både två och tre matcher färre spelade. Det gör att de har goda chanser att hämta igen på lagen ovanför, men nackdelen är att deras kommande spelschema är tätare än de flesta andra lagens.

När Nottingham och Brighton möttes i höstas lyckades gästande Forest knipa en poäng sedan matchen slutat mållös. Inför den här matchen gäller ändå Brighton som klara favoriter då ett spel på bortalaget endast ger omkring 1.55 gånger insatsen.

Med tanke på att Brighton har en 120-minutersmatch i benen sedan i söndags så tycker jag att Nottinghams chanser är lite bättre än så. Deras form är förstås svag, men man lyckades göra två mål på Anfield i lördags och hemma på The City Ground är man sällan enkla att ha att göra med.

Jag tror att det kan bli en relativt öppen matchbild här. Brighton är alltid framåtlutade och Nottingham måste gå framåt för att vinna och jag räknar med att det kommer vara deras plan. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.82 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.82
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:30, onsdag 26 april
TV: 
Stream:  viaplay logo