Speltips, Nottingham Forest – Leeds United 27/12: Vi väljer ut ett 1×2-tecken

Spelbloggare Publicerat: 27 december 2015

Nottingham Forest och Leeds United var de enda två klubbarna i Championship som inte spelade under ”Boxing day” – de får istället göra upp om poängen under söndagen och vi väljer ut ett 1×2-tecken.

Två halvstora besvikelser är det som kommer äntra The City Grounds matta, men de har båda fått fart på maskinerierna; efter en mardrömslik period mellan september och november har Nottingham fem förlustfria matcher, varav tre av dessa vunnits. För Leeds har formkurvan pekat uppåt under en bra tid nu; 3-1-0 är facit i de fyra och 6-1-2 i de nio senaste.

Båda parter hittas ändock alltjämt på den undre tabellhalvan; Leeds på trettondeplatsen och Nottingham två under dem – en pinne skiljer dem åt och de förstnämnda har ”bara” fem upp till Europaplatserna. Talar om hur tätt och jämnt mittenskiktet är.

Gästerna har inga nya truppbekymmer att behöva ta hänsyn till medan Nottingham saknar sin vänsterback Daniel Pinillos.

Krysset spelas

Och tät och jämn har även denna match all potential att bli. Har svårt att peka ut en vinnare på förhand – och då lutar det rimligtvis åt krysset, vilket står i klart spelvärda 3,40 x insatsen just nu. Finner värde minst 15 punkter neråt för det.

Värden är oerhört starka för tillfället, i synnerhet på hemmaplan, men de har också haft de kända marginalerna på rätt sida i flera matcher. Leeds har imponerat mer på undertecknad och även hållit nivån uppe under en längre period. Känns som att de ska kunna neutralisera sina motståndare väl.

Men att vinna? Det blir svårt. På förhand lär siktet främst vara på krysset – ett resultat som förmodligen hade känts helt okej även för värden. Om det står oavgjort en bit in i andra halvlek, då tror jag inte vi får se någon superforcering från någon av sidorna.

Krysset får helt enkelt en pollett…

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 27/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Nottingham Forest 2,05 betrally logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Leeds United 4,20 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,61 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: