Speltips, Nottingham Forest – Queens Park Rangers: 1×2-tecken synas

Spelbloggare Publicerat: 26 januari 2016

Ett, på förhand, relativt odramatiskt möte ska utspelas i Championship – Nottingham Forest bjuder in Queens Park Rangers till The City Ground, varifrån vi väljer ut ett 1×2-tecken.

Mitten mot mitten. Två parter som har en på sin höjd minimal risk att trilla ur serien eller överdriven chans på att lyfta i seriesystemet. Tid att slipa på detaljer – de två nämnda scenariorna är, som nämnt, inte alls stora.

Nu har värden, som är tre pinnar före just QPR, ”bara” åtta pinnar upp till playoffområdet, men det är ytterst tveksamt om det finns kvalité att hämta in det avståndet när flera andra, på pappret, starkare konkurrenter hittas ovanför. Mer att fokusera på prestationerna – och helt enkelt se hur långt det räcker.

Krysset spelas

Generellt brukar kryssen vara lönsamma att spela på i Championship. Här finns det stora indikationer på att en jämn batalj kan vara att vänta – då är x:et det tecken som lockar starkast.

Främst är det två oerhört jämna parter som möts. Det är svårt att skilja dem åt rent kvalitetsmässigt, vilket också tabellen visar på. Endast tre pinnar mellan dem.

Sedan är det inte så att varken Nottingham eller QPR är i desperat behov av en trea – att det, vid ett eventuellt oavgjort resultat en bit in i andra halvlek, skulle bjudas på någon superforcering känns inte speciellt troligt.

Formen är toppad för värden; 1-0-vinsten borta över då serieledande Middlesbrugh senast var den 12:e (!) raka matchen utan förlust. Sedan kan man diskutera det faktum att laget haft en del flyt vid flera av dessa matcher. Det är inte heller så att motståndarna brukas köras över – faktum är att sex av de tio senaste slutat oavgjort.

QPR brukar även de kryssa en hel del – 11 stycken har det blivit på 28 matcher. Man är hyfsat svåra att slå och de tre senaste fajterna har inneburit två kryss och en vinst. Självförtroendet i truppen borde således vara helt okej och motståndarna ska absolut kunna bjudas på en fajt.

Ett stort minus för QPR är förstås att anfallsstjärnan Charlie Austin lämnat för Southampton, och när man inte har den där spelaren som kan hitta luckor och möjligheter ur vilka positioner respektive situationer som helst, blir behovet av att hålla ihop defensiven allt större. Det blir sannolikt främsta fokus på The City Ground.

Ska också nämnas att Austin inte medverkat i en enda av de här tre förlustfria matcherna heller och att han varit borta under stora delar av spelåret.

Givetvis ska Nottingham Forest vara favoriter, hyfsat stora sådana, i egenskap av hemmalag. Ett favoritskap som dock borde ses vara i fara – och bättre blir det inte i och med att avstängde David Vaughan fortfarande saknas.

3,40 x insatsen är bra betalt för krysset och testas.

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 26/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Nottingham Forest 2,20 williamhill logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Queens Park Rangers 3,60 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,67 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: