Speltips Odds BK – Bodö/Glimt 9/7: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 9 juli 2023

En tuff uppgift väntar för Odds BK då man gästas av serieledarna Bodö/Glimt i söndagens omgång av Eliteserien. Matchen spelas den 9 juli 2023 med avspark kl 17:00.

Odds BK – Bodö/Glimt

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Odds BK från Skien slutade på femte plats i Eliteserien förra säsongen. Med snart halva den här säsongen spelad har man inte riktigt nått samma höjder. Totalt har man spelat ihop 16 poäng på 13 matcher, vilket ger en placering på nedre halvan i den något haltande tabellen.

Framförallt har man inte fått det att lossna offensivt sett då man endast har gjort tio mål totalt. Ser vi till de fyra senaste matcherna så har det blivit två förluster och två segrar. Förra helgen föll man med 2-1 borta mot Haugesund och dessförinnan vann man med 1-0 borta mot HamKam. I sin senaste hemmamatch gick man också segrande med 1-0 mot de regerande mästarna Molde.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bodö/Glimt studsar tillbaka

Bodö/Glimt lyckades inte försvara sin ligatitel i Eliteserien förra säsongen då man slutade tvåa efter nyss nämnda Molde. Den här säsongen har man så visat att klubbens framgångs-era inte är till ända. På sina 13 spelade matcher har man tagit 32 poäng och toppar därmed tabellen med sex poängs marginal ner till Tromsö som har en match mindre spelad.

Sedan seriespelet drog igång efter sommaruppehållet har det dock gått lite trögare för Kjetil Knutsens manskap. I återstarten för två veckor sedan föll man med 2-0 borta mot Strömsgodset och förra helgen blev det ”bara” 2-2 hemma mot Molde. Gästerna åkte då på en utvisning redan efter en dryg kvart och det dröjde fram till tilläggstid innan Bodö/Glimt kunde kvittera till 2-2.

Odds BK och Bodö/Glimt har redan mötts i seriespelet en gång den här säsongen. Den matchen, i början av maj, vann de sistnämnda på hemmaplan med 2-0. När de nu möts igen gäller Bodö/Glimt som favoriter till omkring 1.55 gånger insatsen.

Vi har nu att göra med två lag som skiljer sig en hel del till spelsättet. Odd är seriens målsnålaste lag i serien medan Bodö/Glimt är näst målgladast. Bodö/Glimt har gjort hela 34 mål medan Odd alltså endast gjort 10.

Odd har sina styrkor i defensiven och Bodö/Glimt har en vikande trend sedan uppehållet. Jag finner ändå anledning att tro att Bodö/Glimt har goda chanser att studsa tillbaka och vinna den här matchen. Totalt sett har man varit seriens bästa lag så här långt och jag tror att Odd får det tufft att hänga med i deras höga tempo. Mitt spel blir därför Bodö/Glimt -1 (asian hcp) till 1.93 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bodö/Glimt -1 (asian hcp)
Odds: 1.93
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:00, söndag 9 juli 2023
TV: 
Stream: