Speltips, Örebro – Åtvidaberg 18/2: Väntan är över – som vi väntat!

Spelbloggare Publicerat: 17 februari 2017

Det tydligaste av vårtecken är här – Svenska Cupen tar fart! Premiärerna spelas under lördagen och en av dessa är mellan Örebro SK och Åtvidaberg på Behrn Arena, som båda har kvalitéer i offensiven, varpå vi försöker dubbla insatsen.

Grupp 8 här i Svenska Cupen har potential att bli en spännande historia.

Häcken och just Örebro är favoriter till att lösa de två slutspelsplatserna, men Åtvidaberg är en värdig utmanare och kan mycket väl skrälla. Cupen är ju ofta skrällbetonad och i ÅFF finns det klass. Kan de till och med utmana i toppen av årets Superettan?

Gruppens slagpåse väntas Norrtälje, huserande i division 2, bli. Hit kom de dock tack vare en superskalp, när Sundsvall värjdes undan med 1-0. Förvisso var det under en period när ”Giffarna” var helt under isen, men trots allt – tre divisioner skiljer dem åt.

Svenska Cupens status har stärkts rejält de senaste åren, framförallt sedan gruppspelet implementerades i turneringen. Delvis underlättar den också för klubbarna att komma in i tävlingstempot tidigare, tajmat till seriestarterna.

Inte hunnit klumpa ihop oddsen

Favoriterna är ofta i fara i Svenska Cupen, åtminstone i de inledande matcherna. Ovissheten som kommer i de första tävlingsfajterna tenderar att gynna de mindre lagen.

Men ÅFF är långtifrån någon slagpåse. Undertecknad är snarare inne på att de kan ta kliv från i fjol, då de blev sexa i Superettan, och enligt rapporter ska de se klart bättre ut nu än vid samma tidpunkt förra året. God form!

ÖSK har inte spikat truppen och uppges vilja plocka in en mittback och anfallare, minst. Offensivt är materialet ändå, som det ser ut nu, starkt.

Det är just i offensiven båda de här parterna har deras styrkor. Nordin Gerzic, Maic Sema och Nahir Besara är tre mittfältspjäser med fina kvalitéer framåt. På topp har Victor Sköld, som har ett förflutet i just Åtvidaberg, potential. Med lite kontinuitet ska det kunna bli bra…

Gästerna spelar en optimistisk och framåtlutad fotboll, vilket syntes framförallt i förra årets Superettan då målkalasen avlöste varandra, omgång efter omgång. Med den form de är i – visst ska ÖSK kunna såras?

Oddsen är fortfarande, i skrivandets stund, rätt färska och spelbolagen har inte hunnit klumpa ihop deras odds. En av de bookies som sticker ut är Betway, som dukar ut dubbelt betalt för att det ska målas åt båda håll. Andra menar att ja-spelet ska vara hyfsat klar favorit. Precis liksom vi.

BLGM – ja klickas i till dubbelt betalt hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:00, lördag 18/2
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: