Speltips, Örebro – Djurgården 3/4: Repris från försäsongen?

Spelbloggare Publicerat: 3 april 2016

Premiärerna avverkar varandra på löpande band. Örebro och Djurgården knyter ihop söndagssäcken på Behrn Arena i en match där oddssättarna tycks underskatta möjligheterna för mål.

Det ser ut att bli en fullsatt match med 3 000 blåränder som reser ner från Stockholm och förstås knökfullt med örebroare. Tempen höjs inför premiären – mellan två klubbar som ska bli mycket intressanta att följa under spelåret.

Örebro var inför fjolåret tippade som en tänkbar utmanare i toppen, men hamnade istället i botten fören till slutspurten då de fick upp farten och till slut studsade upp i en trygg position över strecket. Undertecknad tror att de kan utmana en bra bit upp på den övre tabellhalvan nu, men då krävs det att komma rätt ut från början.

Gästande Djurgården har förvisso förlorat en del betydande pjäser – kaptenen Emil Bergström en av dem – inför säsongen, men också värvat smart utifrån det knappa kapital som funnits; det stora utropstecknet är anfallaren Mathias Ranégie, som är inlånad från Watford. Stora minus med yttrarna tillika stjärnorna Haris Radetinac och Kerim Mrabti långtidsskadade. Blir det en plats i mittenskiktet på nytt? Det lutar nästan åt det. Ovisst, dock.

Finns offensiva kvalitéer

Premiärer – tillknäppta och målsnåla? Inte här.

Trots förvärvet av Michael Almebäck, som fått stor status bland supportrarna efter den senaste sejouren i klubben, och vad det betyder för försvarslinjen, ser undertecknad Örebros främsta kvalitéer i – offensiven. Speciellt nu när Alhassan Kamara är med från start.

Blåränderna från Stockholm saknar två av deras största stjärnor – yttrarna Kerim Mrabti och Haris Radetinac. Ovärderliga för offensiven, men DIF har ändock visat att de kan hitta nätet fastän spelet hackar. Där får Mathias Ranégie bära ett tungt lass.

Och DIF har under Svenska Cupen och vänskapsmatcherna sett sårbara ut; bjudit svajigt försvarsspel.

Örebro har absolut varit snäppet bättre, men precis som för DIF är det offensiven som klickat och defensiven som svikit. Inte helt oväntat. Genrepet mot Hammarby vanns med två mål mot ett medan Djurgården spelade oavgjort, 2-2, borta mot mästarna IFK Norrköping.

Faktum är att ÖSK och DIF vänskapsspelade på just Behrn Arena i slutet av januari. Helt annorlunda typ av matchch med massvis av byten och vidare, men resultatet – 4-2 – visar kanske på vad som komma skall?

Över 2,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid exakt två – spelas till finfina 1,85 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 3/4
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Örebro 2,60 williamhill logo
Oavgjort 3,40 redbet logo
Djurgården 3,05 redbet logo
Över 2,5 mål 2,15 expekt logo
Under 2,5 mål 1,80 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: