Speltips Örebro – Örgryte 16/5: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 16 maj 2023

Örebro SK tar emot Örgryte IS i den sjunde omgången av superettan. Matchen spelas tisdag den 16 maj 2023 med avspark kl 19:00.

Örebro – Örgryte

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro SK har byggt nytt sedan förra säsongen då man inte levde upp till förväntningarna. Truppen har föryngrats och är inte längre lika namnkunnig och på tränarposten är det Christian Järdler som bär ansvaret.

Med tanke på att det var mycket som var nytt så är det kanske inte helt oväntat att alla bitar inte har suttit på plats under inledningen av den här säsongen. Framförallt hade man problem med de offensiva delarna då man gick mållösa i de fyra första seriematcherna. De två första slutade 0-0 och därefter föll man mot Brage och Västerås.

I den femte omgången kom så den förlösande utdelningen. Under matchens första tio minuter i hemmamötet mot AFC Eskilstuna stänkte ÖSK dit tre mål och 3-0 stod sig sedan matchen igenom. Förra helgen kunde sedan följa upp den segern med en 2-1-vinst borta mot Skövde efter ett avgörande mål på tilläggstid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett segerlöst ÖIS

Örgryte IS har också de nytt på tränarbänken då Jeffrey Aubynn tog över rodret i vintras. Så här långt har han dock inte fått det att lyfta. Visserligen har man bara förlorat två matcher, men i vinstkolumnen ekar det tomt sedan man kryssat fyra av sex matcher.

Till Aubynns försvar hör att man har haft en hel del skadebekymmer samt att det spelmässigt har sett ganska lovande i perioder. Samtidigt är ÖIS en klubb med anor och höga ambitioner och i den här serien är det nästan alltid små marginaler och över tid är det inte slumpen som avgör.

Av de fyra senaste har Örgryte kryssat och förlorat varannan match. Senast stod man för en av sina bättre insatser då man spelade 2-2 hemma mot ett formstarkt Öster.

Örebro och Örgryte möttes senast i augusti på Behrn Arena och då var de sistnämnda som gick segrande med 1-0. När de nu möts igen är det dock Örebro som gäller som favoriter till ett odds omkring 2.15.

Det skiljde totalt endast två poäng mellan Örebro och Örgryte förra säsongen och av säsongsinledning att döma har vi att göra med två jämnstarka lag även i år. Järdler har fått lite andrum efter två raka segrar medan Aubynn fortfarande jagar sin första seger. På så vis är det fördel ÖSK.

Men det är, som sagt, små marginaler i superettan och jag räknar med att det här kommer att bli en jämn batalj. Båda lagen har fått fart på målskyttet i de senaste matcherna och för Örgrytes del duger det inte med fler oavgjorda matcher. Gästernas alltmer desperata behov av en seger tror jag kommer bidra till en mer öppen matchbild. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.76 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, tisdag 16 maj
TV: 
Stream:  Discovery+