Speltips Örebro – Västerås 26/8: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 25 augusti 2023

Örebro SK gästas av tabelltvåan Västerås SK i den 20:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 26 augusti 2023 med avspark kl 15:00 på Behrn Arena.

Örebro – Västerås

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Örebro SK har ett par motiga säsonger bakom sig och till den här säsongen har man byggt nytt under Christian Järdlers ledning. Det har inte inneburit något direkt lyft, men det ska då sägas att truppen var mindre meriterad inför säsongen och under sommaren har man tappat två av sina bästa spelare i Noel Milleskog och Samuel Dahl.

Man har emellertid också tagit in förstärkningar i Samuel Kroon och Kalle Holmberg. Framförallt så har den sistnämnde kommit in och bidragit direkt och har nu gjort mål i tre raka matcher.

I den senaste hemmamatchen lyckades man, efter sex raka utan seger, äntligen vinna med 3-1 mot J-Södra. Förra helgen inledde man sedan piggt borta mot Gefle, men hemmalaget vände och vann med 2-1. Därmed är man alltjämt indragna i den ytterst jämna och månghövdade bottenstriden i superettan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dubbelt så många poäng

Västerås SK har sett starka ut ändå sedan de inledande matcherna i Svenska Cupen i vintras och nu talar det mesta för att man kommer att spela i allsvenskan nästa säsong. Med snart bara en tredjedel kvar ligger man på andra plats i tabellen med nio poäng ner till trean Gais.

Inför förra helgens seriefinal borta mot Utsikten hade Kalle Karlssons VSK hela åtta raka segrar i superettan. Här fick dock den fina sviten se sitt slut sedan man rasat samman efter en tidig utvisning på Miguel Sandberg. Fram till dess var det en helt jämn matchinledning, men därefter tappade Västerås konceptet och till slut föll man med hela 4-0.

Örebro och Västerås möttes senast i slutet av april och då tog de sistnämnda en klar 3-0-seger på hemmaplan.

Efter 19 spelade omgångar har Västerås tagit exakt dubbel så många poäng som Örebro, men hos spelbolagen ses inte gästerna som några klara favoriter. Det är visserligen sällan några stora marginaler som skiljer lagen åt i de enskilda matcherna i den här serien, men som jag ser det är spelvärdet på Västerås klart lockande.

Västerås föll ihop efter en utvisning senast, men som jag ser det var det bara ett smärre olycksfall i arbetet. I veckan kunde man sedan slå Örebro Syrianska med 3-0 i cupen och jag tror att man har goda chanser att utmanövrera även det här andra Örebro-laget som inte alls sitter samman på samma självklara sätt som Karlssons Västerås. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Västerås vinner till 2.32 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås vinner
Odds: 2.32
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 26 augusti 2023
TV: 
Stream:  Discovery+