Speltips Örgryte – Brage 29/7: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 29 juli 2023

Ett formsvagt och pressat Örgryte IS tar emot IK Brage i den 16:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 29 juli 2023 med avspark kl 15:00 på Gamla Ullevi.

Örgryte – Brage

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Örgryte IS inledde, som så ofta, säsongen resultatmässigt svagt, men kunde sedan rycka upp sig och ta tre raka segrar. Då var känslan att Jeffrey Aubynn hade fått bitarna på plats och att man kunde ta sikte mot toppen. Därefter har man dock radat fem raka förluster och nu är läget rejält pressat. Totalt har man skrapat ihop 14 poäng på 15 matcher, vilket innebär att man ligger näst sist i tabellen inför den här omgången.

Sedan återstarten efter uppehållet har Öis stått för ett par rejäla bottennapp. Förra helgen kammade man noll i bottenmötet borta mot Skövde då man föll med 2-0 efter en slätstruken insats. Än värre var det möjligen då man föll med 4-1 borta mot Brage för två omgångar sedan. Detta då man släppte in samtliga fyra mål trots att Brage fått Seth Hellberg utvisad i den 25:e minuten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mer kamp än skönspel

Sedan den otroliga 4-1-segern mot Örgryte med desarmerat manskap har IK Brage radat upp två raka 2-1-förluster. Förra helgen föll man tungt hemma mot Öster sedan gästerna gjort det avgörande målet på tilläggstid. I omgången dessförinnan kammade man noll borta mot AFC Eskilstuna.

Totalt sett har Brage inte riktigt fått det att lyfta den här säsongen, men man har ändå varit tillräckligt stabila för att undvika bottenskiktet. Med sina 20 inspelade poäng på 15 ligger man på sjunde plats i det jämna mittenskiktet av tabellen.

Örgryte och Brage möttes alltså så sent som för tre veckor sedan och de sistnämnda lär komma med ett mentalt övertag i och med den matchen. Hos spelbolagen är det dock Öis som gäller som favoriter då ett spel på hemmalaget ger drygt dubbla insatsen tillbaka.

Örgryte är väl egentligen bättre än vad tabellen visar, men ju fler förluster som staplas desto svårare blir det att bryta den negativa spiralen. Senast såg det uddlöst ut framåt då man gick mållösa mot jumbon Skövde och totalt sett har avsaknaden av en pålitlig målskytt varit ett problem. Bäste målskytt är Noah Christofferson med sina tre pytsar.

I det här läget lär det inte bli något skönspel från hemmalagets sida och jag tror att det här blir en match präglad av kamp. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.06 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.06
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 29 juli 2023
TV:  Discovery+
Stream: