Speltips Örgryte – Landskrona 6/6: Formstarkt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 6 juni 2023

Ett formstarkt Örgryte IS tar emot Landskrona Bois i den elfte omgången av Superettan. Matchen spelas tisdag den 6 juni 2023 med avspark kl 15:00 på Gamla Ullevi.

Örgryte – Landskrona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I vanlig ordning inledde Örgryte säsongen svagt. Efter sju spelade omgångar stod det fortfarande noll i vinstkolumnen, men därefter har det lossnat. Nu kommer man till det här mötet på nationaldagen med tre raka segrar i ryggen.

Även om Jeffrey Aubynns Öis inte lyckades vinna någon av de sju första matcherna såg det ändå spelmässigt helt okej ut. Man fick också med sig kryss från fyra av de här matcherna så allt var långtifrån becksvart.

För två omgångar sedan kom så den förlösande första segern mot Gif Sundsvall. Därefter slog man Gefle utan större problem och i torsdags kunde man ta en meriterande seger i originalderbyt mot Gais. Matchhjälte blev då Hady Karim som gjorde derbyts enda mål en kvart in i första halvlek.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Örgryte har nu klättrar i tabellen till en sjunde plats efter tio spelade omgångar av superettan. Man har då, tack vare bättre målskillnad, passerat Landskrona Bois som också de står på 14 poäng.

Även Landskrona fick en sämre start på säsongen med tre förluster och en seger på de fyra första matcherna. Därefter höjde man sig och framförallt har man varit starka på hemmaplan. På bortaplan har man så här långt endast tagit en enda poäng.

Precis som Öis så kommer också Landskrona från ett derby då man tog emot Trelleborg i onsdags. Det blev en jämn batalj där Bois kunde rädda en poäng efter ett sent kvitteringsmål till 1-1.

Örgryte och Landskrona möttes senast i höstas på Gamla Ullevi och då gick gästerna segrande med 1-0. Landskrona svaga bortaspel den här säsongen gör dock att Örgryte gäller som favoriter inför det här mötet.

Vi har emellertid att göra med två jämnstarka lag som jag tycker har kapacitet för att kunna haka på i en toppstrid. Öis lär komma med uppumpat självförtroende efter derbysegern senast, men det är inte sällan som den typen av urladdningar följs upp av en lite sämre insats. Om så blir fallet lär Landskrona inte vara sena att utnyttja det.

Örgryte har hittat en stabilitet bakåt på sistone och har endast släppt in ett mål på de fyra senaste matcherna. Samtidigt är Landskrona välorganiserade under Billy Magnussons väl inkörda system och sammantaget tror jag att det borgar för en tät tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till fina 2.08 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, tisdag 6 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+