Speltips Örgryte – Sundsvall 23/5: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 23 maj 2023

Örgryte IS jagar sin första seger när man gästas av Gif Sundsvall i den åttonde omgången av superettan. Matchen spelas tisdag den 23 maj 2023 med avspark kl 19:00 på Gamla Ullevi.

Örgryte – Sundsvall

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter sju spelade matcher i superettan är Örgryte alltjämt segerlösa. Riktigt så dåligt som det låter har det emellertid inte varit. Fem av matcherna har nämligen slutat oavgjort och spelmässigt kan man argumentera för att de förtjänar en vinst.

De båda förlusterna kom mot Trelleborg och Utsikten på bortaplan, men hemma på Gamla Ullevi är man obesegrade. I den senaste hemmamatchen tog man emot ett starkt Öster i en batalj som slutade 2-2.

För en vecka sedan ställdes Öis mot Örebro på bortaplan och även det blev en jämn men desto mindre målrik tillställning. Matchen förblev mållös där Örgryte var det något mer initiativrikare laget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Läget börjar bli pressat

Gif Sundsvall inledde säsongen lovande då man vann sina två första matcher i återkomsten till superettan. Därtill höll man även nollan i båda matcherna – men därefter har det sett betydligt mindre stabilt ut bakåt.

I de tre efterföljande matcherna släppte man sedan in tre mål i samtliga. Först föll man hemma mot Östersund och Öster och därefter lyckades man vinna med 4-3 borta mot Trelleborg efter en heroisk upphämtning från ett 3-1-underläge.

Därefter föll man på nytt borta mot Brage med 2-0 och i den senaste omgången delade man på poängen hemma mot Helsingborg. Giffarna hade då en 1-0-ledning som stod sig fram till slutskedet då HIF kunde trycka in en kvittering.

Vi har nu att göra med två lag som har högre ambitioner än vad man har levererat så här långt. Gif Sundsvall har blandat och gett medan Örgryte verkar sakna förmågan att vinna. Poängmässigt ser det emellertid bättre ut för de förstnämnda som tagit tio poäng. Öis ligger just nu, med sina fem poäng, i botten av tabellen.

Trots det är det Örgryte som gäller som relativt klara favoriter här. Sett till lagets prestationer är man förtjänta av mer och nu gäller det att sudda ut segernollan så snart som möjligt för annars kan det bli riktigt jobbigt för Jeffrey Aubynn och hans manskap.

Örgrytes samtliga tre hemmamatcher har slutat 2-2 och Gif Sundsvall har släppt in 12 mål på sina fem senaste matcher. Jag håller det för troligt att det kommer göras ett par mål även i den här matchen. Jag ser också Örgryte som rättmätiga favoriter, dels på grund av hemmaplansfördelen och dels eftersom de har hållit en högre lägstanivå än Sundsvall. Mitt spel blir 1X samt att det görs över 2.5 mål totalt till 2.15 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & över 2.5 mål
Odds: 2.15
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 23 maj
TV: 
Stream:  Discovery+