Speltips, Osasuna – Valencia 9/1: Måltankar från bottenfajten

Spelbloggare Publicerat: 8 januari 2017

En ny Primera División-vecka är här! Måndagen bjuder på en match – mellan Osasuna och Valencia, som båda slåss i botten av tabellen, på El Sadar Stadium.  Vi tror att en öppen matchbild väntar och slussar in polletterna på ett målspel till närmare dubbelt betalt.

Jumbon Osasuna mot ett Valencia precis ovanför strecket. Som ni förstår är det löjligt viktiga poäng på spel den här kvällen…

Att Osasuna skulle få problem det här spelåret, det visste man redan på förhand – och inte alls förvånande är de till och med fastkedjade på jumboplatsen i tabellen. 16 matcher spelade, en vinst och sammanslaget sju poäng – det är ett facit under all kritik, även för Osasuna.

Men hoppet om förlängt kontrakt lever alltjämt. Flera andra konkurrenter i botten hittas inom räckhåll, såvida resultaten börjar trilla in.

Valencia är då klart mer av en besvikelse, trots att tre platser och fem pinnar skiljer dem från kvällens motstånd. Redan under förra året, när de landade på en blek tolfteplats, titulerades de som ett fiasko – nu är situationen såklart ännu mer prekär. Ska Valencia, med den ändå namnstarka trupp de har, trilla ur förstadivisionen?

Flera frågetecken hittas på båda parters eventuella frånvarolista; Osasuna riskerar att komma till spel utan åtta spelare, rapporterar WhoScored. Valencia saknar spelare som Ezequiel Garay, skadad, och João Cancelo.

Inte hållit nollan vid ett enda tillfälle

Svårbedömt på förhand, här.

Valencia är förstås, på pappret, bättre än tabellen antyder; borde överhuvudtaget inte vara nere på den undre tabellhalvan, i min bok – men det är omöjligt att bortse från de problem de har.

Och värst är det i defensiven. Valencia släpper in mål på löpande band – och här, i en match där vi kan räkna kallt med att tre pinnar ska jagas från start, borde positionerna pushas upp och då blir man extremt sårbara, i synnerhet på bortaplan.

Valencia har, hör och häpna, inte hållit nollan i en enda av spelårets matcher, 18 till antalet. Här saknas dessutom försvarspjäserna Ezequiel Garay och João Cancelo. Tunnar ut defensiven ytterligare. Framåt har man kunnat leverera acceptabelt och sex raka matcher klivit över 2,5 mål.

Osasuna saknar kvalitet både framåt och bakåt. Borde ändå ses med rätt bra chans att pryda målprotokollet i en match som defensivt urusla Valencia ska sätta tonen i?

Tror det blir en sådan match där båda parter har siktet inställt på de tre pinnarna. Osasuna måste vinna över bottenkonkurrenterna för att ha chansen att överleva och Valencia ska föra dansen på den här nivån.

Öppet och målrikt?

Över 2,5 mål spelas till 1,95 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 9/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: