Speltips, Oskarshamns AIK – Kristianstad 22/6: Årets första speltips från Division 1

Spelbloggare Publicerat: 22 juni 2015

Vi dyker ner i divisionerna, mer bestämt till Division 1 Södra där Oskarshamns AIK tar emot Kristianstad – två lag som båda känner flåset från botten. Fokus riktas mot målmarknaden, varifrån vi testar ett spel till 1,64x.

På elfte respektive tiondeplatsen hittar vi lagen. Båda står på 12 pinnar, har två ner till relegeringszonen och med en match mindre spelad än de flesta konkurrenterna i serien. Ett äkta sexpoängsmöte är det med andra ord vi har att se fram emot på Arena Oskarshamn, där det handlar om att antingen skjuta ifrån botten eller dras ännu mer in i den.

OAIK kommer från en hedervärd 2-3-förlust borta mot serietvåan Örgryte senast – inte alls ett resultat eller en prestation att skämmas över. Periodvis spelade man oerhört bra och därför, samt att kvitteringsbaljan och spiken i kistan kom under slutkvarten, var det dock med bitter eftersmak som spelarna lämnade Gamla Ullevi, i vad som blev lagets andra raka förlust.

– Det fanns bra saker senast som vi tar med oss. Vi spelade stundtals bra, men vi förlorade. Vi måste göra det bättre. Vi vill vinna, säger tränaren Henrik Larsson till klubbens hemsida.

I början av månaden var Kristianstad ytterst nära att skrälla borta mot den suveräne serieledaren Trelleborg, men 3-1-ledningen tappades till 3-4 under de 40 avslutande minuterna av matchen. Den första halvleken etiketterade tränaren Christian Carlsson som årets bästa, men det räckte alltså inte till.

Mot TFF fick succéanfallaren Andréas Grahm fira ett hattrick och i förra veckans batalj mot tabelljumbon Lund blev han matchhjälte efter att ha skallat in matchens första och sista mål i den fjärde stopptidsminuten. Över det hela – en rättvis trea, även om det krävdes en del flyt för att kamma in den.

Defensiva avbräck

Tycker att egentligen allt talar för att vi får se en målrik match på Arena Oskarshamn – i alla fall att det målas åt båda håll.

Oskarshamn har två anfallare på skadelistan sedan tidigare men får tillbaka den interna skytteledaren, sylvassa Christopher Christensen, efter att ha avverkat en match lång avstängning och det spetsar till värden rejält. Dessutom är Mattias Pavic skadad, vilket innebär att Adam Torstensson, som har vissa brister i sitt försvarsspel, ersätter honom på ytterbacksplatsen.

Gästerna får klara sig utan skadade förstakeepern Mirza Selimovic och då tar istället Svante Hildeman plats mellan stolparna. Hildeman som bara spelat 46 minuter i A-lagströjan de fyra senaste säsongerna. Ett osäkert kort.

Offensiva besked och defensiva bekymmer, alltså. För Oskarshamn är det bara vinsten som räknas och vi kan vänta att de greppar taktpinnen och försöker pusha upp tempot på den redan snabbspelade plastmattan.

Oskarshamn har fem raka matcher där båda sidorna målat och för Kristianstad har det blivit likadant i fyra av de fem senaste matcherna. Det var bara nu senast, mot totalt uddlösa Lund, som nollan hölls.

Förra årets identiska möte slutade 5-2 till OAIK och i det omvända vann KFF med 3-2. Nu ser kanske inte 1,64x ut som de sexigaste siffrorna för att båda lagen ska göra mål, men spelvärt är det absolut. Bäst odds erbjuder Unibet i skrivandets stund.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 22/6
TV / Stream:  Visas inte på TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Oskarshamns AIK 2,20 nordicbet logo
Oavgjort 3,60 unibet logo
Kristianstad 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,73 unibet logo
Under 2,5 mål 2,15 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: