Speltips Öster – Gefle 12/8: Klara favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 11 augusti 2023

Östers IF gäller som klara favoriter inför mötet mot Gefle IF i den 18:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 12 augusti 2023 med avspark kl 15:00 på Visma Arena i Växjö.

Öster – Gefle

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Öster gick in i den här säsongen med en stark trupp och förväntningar var att de skulle utmana om avancemang till allsvenskan. Det började också lovande, men under den senare delen av våren blev spelet och resultaten skralare.

Efter sommaruppehållet har man så åter börja allt mer rätt. Man kommer nu till den här matchen med fem raka matcher utan förlust. Av dessa har man vunnit tre och krysset två, vilket ger att man har tagit över tredjeplatsen i superettan.

Inför förra helgens bortamöte mot ett AFC Eskilstuna på uppgång hade Öster tre raka segrar i ryggen. Här fick man dock nöja sig med ett rättvisande 1-1-resultat.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Statistiken talar emot Gefle

Nykomlingen Gefle IF var tippade att få kämpa i botten av tabellen, men än så länge har man lyckats undvika detta. Efter 17 spelade matcher har man tagit 22 poäng vilket ger en sjunde plats i det mycket jämna mittenskiktet av tabellen.

Precis som Öster så gick Gefle sämre framåt vårkanten, men efter uppehållet har man ryckt upp sig. På de fem senaste matcherna har det blivit två segrar, två kryss och en förlust. Den enda förlusten kom på bortaplan mot topplaget Västerås i den näst senaste omgången. Förra helgen kunde Gefle så studsa tillbaka och vinna med 2-0 hemma mot Brage.

Öster och Gefle möttes senast i den sista omgången innan uppehållet och det blev en svängig tillställning som de sistnämnda till slut lyckades vinna med 3-2. Detta efter att man tappat en 2-0-ledning till 2-2 där Anton Lundin sedan gav Gefle sista ordet i slutminuterna.

När de nu möts igen är det dock Öster som gäller som klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.26 gånger insatsen.

Tittar man på tabellen ser läget bra ut för Gefles del, men ser vi till statistik-verktyget XG så ser det inte lika positivt ut. Där är man nämligen sämst i serien båda vad gäller förväntade gjorda mål och förväntade insläppta mål. Samtidigt är Öster bäst i superettan i fråga om förväntade insläppta mål.

Statistiken talar alltså klart till Östers fördel här och jag tror inte att man tappar poäng mot Gefle den här gången. Mitt spel blir att Öster vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 2.12 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Öster & under 3.5 mål
Odds: 2.12
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 12 augusti 2023
TV: 
Stream:  Discovery+