Speltips Öster – J-Södra 29/7: Smålandsderby

Martin Efvergren Publicerat: 29 juli 2023

Smålandsrivalerna Östers IF och Jönköpings Södra gör upp i den 16:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 29 juli 2023 med avspark kl 15:00 på Visma Arena.

Öster – J-Södra

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Öster gick in i den här säsongen med en på pappret stark trupp och var topptippade av de flesta. Under våren lyckades man dock inte riktigt leva upp till de högt ställda förväntningarna. Jämnheten i prestationerna saknades, men man lyckades ändå ta tillräckligt många poäng för att ha häng på toppstriden.

Nu kommer man till det här Smålandsderbyt efter att ha tagit sju poäng på de tre senaste matcherna. Det har räckt för att kliva upp på en tredje plats i tabellen. Totalt har man spelat ihop 26 poäng på 15 matcher och är därmed två poäng före J-Södra.

Förra helgen kunde Öster ta en väldigt skön bortaseger mot Brage. Det blev en jämn batalj där Jesper Westermark kunde sätta det avgörande 2-1-målet på tilläggstid. I omgången dessförinnan vann man med samma siffror efter att ha vänt underläge hemma mot jumbon Skövde.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett mindre målglatt J-Södra

Jönköpings Södra hade klart lägre förväntningar på sig än Öster inför den här säsongen. Med en ekonomi i ruiner har man dock, med små medel, fått ihop en förvånansvärt slagkraftig trupp.

Under våren J-Södra på vilda västern-fotboll där man öste in mål framåt, men samtidigt släppte in en hel del bakåt. Sedan dess har man behövt släppa sin skyttekung Pashang Abdullah samtidigt som man också har gjort taktiska förändringar som inneburit en mer defensiv balans. Dessa faktorer har gjort dem mer målsnåla på sistone.

Förra helgen ställdes man mot ett desarmerat Utsikten på bortaplan där en tidig frilägesutvisning på Södra-backen Arvid Eriksson skulle prägla matchen. Trots en man mindre stod man emot väl, men Utsikten gjorde mål på två av de få målchanser man skapade och vinna 2-1. Nyss nämnde Eriksson är därmed avstängd och det är även poängkungen Robin Book.

När Öster och J-Södra möttes på Stadsparksvallen i början av juni vann gästerna, fullt rättvist, med 3-2. Öster dominerade den matchen och mycket talar för att de kommer ta tag taktpinnen även här. Hos spelbolagen gäller man också som klara favoriter då en rak etta ger omkring 1.53 gånger insatsen.

J-Södra är inte lika vassa framåt sedan man tappat Abdullah. Nu får man även klara sig utan tian Book och det bör bli märkbart. Mycket talar till Östers fördel här, men sedan J-Södra puttade ner en tredje mittback har man sett betydligt tätare ut bakåt. Jag tror på ett mer defensivt orienterat J-Södra och en mindre målrik tillställning än när lagen senast möttes. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian hcp) till 1.74 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian hcp)
Odds: 1.74
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 29 juli 2023
TV:  Discovery+
Stream: