Speltips Österrike – Rumänien 7/9: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 4 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Österrike såg starka ut direkt i premiären och möter nu Rumänien i den andra omgången av UEFA Nations League den 7 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är ingen rast och ingen ro som gäller för spelarna som är iväg på landslagsuppdrag för närvarande, och för Österrike och Rumänien är det bara att hoppa upp på hästen igen efter ett par få vilodagar.

Österrike såg dessutom till att inleda det här gruppspelet i UEFA Nations League på bästa sätt, när man inte bara vann mot Norge, man såg också till att göra det på bortaplan. Det är såklart lite andra förutsättningar nu när läktarna ekar tomma, men det är ändå ett styrkebesked.

Jag kan inte tänka mig någonting annat än att det är Norge och Österrike som gör upp om den här gruppvinsten i slutändan, och det betyder ju än mer att vinsten mot norrmännen imponerar. Det lär också betyda att Österrike är heta just nu.

Rumänien då? Det är ett bättre fotbollslag än vad många instinktivt tror, och på det hela taget är det ett landslag som har någonting på gång. Men jämfört med Österrike är det ett klart sämre lag, och det lär märkas. Inte minst när det är möte på bortaplan som gäller.

Rumänerna spelade 1-1 i den första matchen mot Nordirland. Ett fullt ok resultat, men knappast mer än så.

Österrike vinner

Martin Hinteregger åkte på en tung skada redan i slutet påd en första halvleken mot Norge, och kan därmed inte spela den här matchen. Franco Foda får därför formera om sitt lag något, och troligen lär Aleksandar Dragovic fortsätta att ersätta Martin Hinteregger i den här matchen.

På det hela taget har man ett starkt lag, och detta trots att den kanske bästa spelaren David Alaba inte finns med i truppen. Ytterbacken, eller innermittfältaren som han snarare spelar i det österrikiska landslaget, har fått lite vila efter att ha vunnit Champions League med sitt klubblag.

Rumänien har sakta men säkert byggt upp en ny stark generation med spelare, och inte minst de unga namnen är värda att ha på minnet. Det är spelare som man brukar kunna räkna med, där inte minst anfallaren Puscas är någonting extra. Sverige hade som bekant svårt med Rumänien i EM-kvalgruppen och det kan mycket väl vara ett lag som ställer till det.

Just nu finns det inga rapporter om skadade eller avstängda spelare i det rumänska landslaget.

Österrike vinner spelas dock till 1,75 gånger smeten hos Casumo. Rimligen är man ett bättre fotbollslag.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Österrike vinner
Odds: 1,75
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, måndag 7 september 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo