Speltips Österrike – Sverige 20/6: Defensiva brister

Martin Efvergren Publicerat: 20 juni 2023

Viktiga poäng står på spel när Österrike och Sverige drabbar samman i tisdagens omgång av EM-kvalet. Matchen spelas den 20 juni 2023 med avspark kl 20:45 på Ernst Happel Stadion i Wien.

Österrike – Sverige

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Österrike har fått en fin start på det här EM-kvalet. Efter tre spelade matcher har man tagit sju poäng och toppar just nu gruppen före Belgien och Sverige.

Man kommer emellertid från en tuff batalj borta mot Belgien i lördags, men det var en insats som var mödan värd för Österrike. Med ett tidigt ledningsmål kopplade man greppet om matchen. I den andra halvleken kunde dock Belgien höja sig och kvittera, men fler mål i matchen blev det inte.

Ett bra resultat för Ralf Rangnicks manskap således. Resultaten gick också deras väg i den senaste landslagssamlingen då man besegrade både Azerbaijan och Estland.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Österrike är klara favoriter

Sverige fick ingen lyckad start på det här EM-kvalet då man föll med 3-0 i premiären hemma mot Belgien. Även om man spelmässigt kanske förtjänade ett lite bättre resultat så såg det oroväckande tamt ut i både offensiv och defensiv tredjedel. I den andra matchen mot Azerbaijan var skärpan bättre då man kunde vinna den matchen med 5-0.

Hemmaförlusten mot Belgien gör nu att en redan pressad Janne Andersson är i stort behov av att få med sig poäng från den här bortamatchen. Känslan kring det svenska landslaget har inte varit den bästa det senaste dryga året, men man kommer till det här mötet med en fördel. Den består i att man senast spelade en träningsmatch mot Nya Zeeland med en reserv-elva och således bör vara det fräschare laget i den här matchen.

Det stabila försvarsspelet, som tidigare var det här Janne Andersson-landslagets signum, är inte längre lika pålitligt och det blir nog nyckeln om man ska få med sig poäng hem ifrån Wien. Offensivt har man en kvartett i Forsberg, Kulusevski, Isak och Gyökeres som alla kan skapa chanser på egen hand.

Samtidigt har Österrike liknande problem då man släppte in mål mot både Azerbaijan och Estland. Därmed har man släppt in mål i sina åtta senaste tävlingsmatcher. Österrike gäller dock som klara favoriter inför den här matchen då ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 2.10 gånger insatsen.

Jag tycker att Sverige bör kunna dra fördel av att Österrike kommer från en tuff bortamatch i lördags och att Blågult på så vis är något undervärderade sett till oddssättningen. Offensivt har man ett starkt lag på pappret, medan det ser klart tunnare ut i defensiv riktning. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.84 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.84
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 20 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo