Speltips, Österrike – Wales 6/10: Vem tar täten i gruppen?

Spelbloggare Publicerat: 5 oktober 2016

Österrike och Wales sitter i förarsätet i jakten på VM-biljetterna i kvalgrupp D. Treor löstes i premiären och de båda hoppas kunna upprepa den bedriften nu när nivån trissas upp. Vi har checkat av oddsen och finner stort intresse för ett objekt på målmarknaden.

När Österrike klev in i sommarens europeiska mästerskap, var det med stor tro på det hela efter ett fenomenalt utfört kval. Det slutade dock varken som man trodde eller hoppades och efter endast en pinne på tre matcher var äventyret över redan innan slutspelet.

Nu är framtiden oviss för detta Österrike – kan de kraftsamla och hitta tillbaka till den fina formen, eller blir VM-kvalet ett stort fiasko? Trots en halvdan prestation mot Georgien i kvalpremiären blev det en 2-1-vinst på bortaplan och nu hoppas man stå för en bättre insats.

Annorlunda är det för Wales, som i sin tur knappt någon trodde skulle kunna skörda vidare framgångar i sommarens EM – men faktum är att de nådde ända till semifinalen, var Portugal blev numren för stora. Dessförinnan hade bland andra Belgien skickats ut ur slutspelet.

Här i kvalet mot VM i Ryssland fick Wales rejäl islossning mot Moldavien i premiären. 4-0 skrevs vinstsiffrorna och även om en seger var väntad, var både prestationen och resultatet överraskande bra.

Goda målmöjligheter

På förhand är det här en extremt oviss match – den kan sluta exakt hur som helst.

Men på målfronten har vi en rätt klar känsla – det här kan bli 90 riktigt underhållande minuter. Får vi se mål åt båda håll?

På hemmaplan kommer Österrike förstås försöka etablera dominans, men undertecknad har inte alls imponerats av deras försvarsspel på sistone. Det finns stora brister som Wales således kan utnyttja, bland annat i uppspelsfasen.

Wales har sina främsta kvalitéer i omställningsspelet och när en skör motståndare som kommer vilja föra dansen står på andra sidan planhalvan kommer ytorna och möjligheterna att dyka upp. 4-0 senast mot Moldavien visade prov på fint anfallsspel och det hoppas man kunna vässa på ytterligare. Gareth Bale kan vi räkna med kommer ha en framträdande roll på Ernst Happel Stadion.

En faktor som förvisso talar emot spelet är att Wales mittfältsstjärna Aaron Ramsey, skadad, missar matchen. Svårt att ersätta honom, men vi tror ändå att bortalaget kan hitta kraft att stå för minst ett mål framåt.

Och Österrike, då? Formdippen till trots – det finns kvalitet och en match, i synnerhet på hemmaplan, lämnas sällan mållös.

BLGM – ja spelas till 2,15 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 6/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: