Speltips, Östersund – AIK 7/4: Kan de bjuda på ännu en kalasprestation?

Spelbloggare Publicerat: 6 april 2016

Efter prestationen mot Hammarby i premiären har Östersund satt skräck i hela Allsvenskan. När de välkomnar topptippade AIK till Jämtkraft Arena faller vårt val på ett målobjekt till 1,86 x polletterna.

Att komma ut på Tele2 Arena, mot Hammarby, som debutanter i det svenska finrummet och spela ut sina motståndare – det är måttlöst imponerande. Under första 45 var dominansen total – 1-1 stod på tavlan – och i den andra var spelet förvisso jämnare, men de hetaste målchanserna skapades alltjämt av ÖFK, som bland annat var en ribbträff från tre pinnar i en mållös halvlek.

Det är ofta som uppstickare som Östersund skräller en del i början av spelåret, inte minst i premiärerna, men att de kommer och spelar fotboll på det där viset är unikt. Ska bli oerhört intressant att följa dem framöver.

När ÖFK stod för en fenomenal prestation, stod AIK för en klart sämre sådan. Solnaiterna fick endast 1-1 hemma på Friends Arena mot ett hårt nederlagstippat GIF Sundsvall. Tappen kommer alltid i täta Allsvenskan, men prestationen ställer en del frågetecken inför framtiden. Ett utropstecken var däremot jokern tillika lånet Carlos Strandberg som fick spela den andra halvleken; fick flera chanser, men skärpan fanns inte där. Dock en vitamininjektion.

Målspelar till 1,86

Det var omöjligt att inte charmas av Östersund och deras vilja att spela fotboll; hålla boll och endast i paniksituationer, nästan inte ens det, skicka långt. Undertecknad tror förvisso att de kommer falla ihop med tiden, men just nu finns det utan tvekan fortsatt skrällpotential när farten är uppe.

Närmast ett under att det bara blev en balja framåt mot Hammarby och på hemmaplan står de stärkta av en fullsatt arena. Spelarna lär bara växa.

Minus att Jamie Hopcutt blivit skadad, men chanser skapades i massor redan innan han hoppade in för ÖFK.

AIK var inte helt stabila bakåt mot Sundsvall och det finns stora saker att fila på framöver. Lite skakat nu möjligen – och det borde kunna utnyttjas av motståndarna. Att solnaiterna lyckas få in minst en balja tar jag mer eller mindre för givet – de är trots allt flera snäpp starkare än Östersund och risken är att att värden kan bli lite naiva. Ytor kommer i alla fall finnas.

Summa summarum – båda sidornas målmöjligheter ska ses som stora och BLGM – ja spelas till 1,86x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 7/4
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Östersund 3,05 redbet logo
Oavgjort 3,35 betsafe logo
AIK 2,56 redbet logo
Över 2,5 mål 2,08 unibet logo
Under 2,5 mål 1,78 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: