Speltips, Östersund – Häcken 15/4: Oddssättarna fel ute

Spelbloggare Publicerat: 14 april 2016

Jämtkraft Arena är platsen och de som ska fäktas om pinnarna i potten, det är Östersund och BK Häcken. Vi undrar om oddssättarna inte är lite ute och virrar på resultatmarknaderna inför matchen?

Två inför spelåret rätt upphajpade parter är det vi har att handskas med här…

Östersund är en allsvensk debutant som i premiären åkte till Tele2 Arena för att helt och hållet spela ut storklubben Hammarby, för att fortsätta imponera vidare. Nu senast löstes en trea borta mot den tippade bottenkonkurrenten Falkenberg – imponerande! Viljan till att spela fotboll är fantastisk att skåda; sättet att hålla bollen inom laget.

Gästande Häcken plitades ner som en potentiell utmanare om titeln, men har hittills inte kunnat motsvara förväntningarna. En av orsakerna? De enorma skadeproblemen. Hela nio spelare saknas för tillfället. Tre pinnar har det i alla fall blivit på de tre inledande matcherna, en vinst och två torskar, men spelschemat har också varit extremt tufft – Elfsborg, Norrköping (h) samt Blåvitt (b).

Nio skadade spelare

Det är klart att Häcken är den bättre parten av dessa två. Finns en helt annan bredd och rutin för allsvensk fotboll, men här borde Östersund ses med bra chans att stjäla alla de tre pinnarna.

Jämtkraft Arena kommer vara en oerhört tuff plats att komma till för de flesta allsvenska klubbarna. Den fina plastmattan passar ett passningsorienterat ÖFK väl – förvisso även Häcken, som är rätt lika i spelstilen, men det är förstås stor skillnad på att spela hemma och borta ändå.

Sedan är Häcken klart försvagade i och med alla dessa skador. Senast in på frånvarolistan är anfallsspetsen Paulinho, som är den kanske mest betydelsefulla spelaren i truppen just nu. Det krävs liksom en målskytt av hans kaliber för att ett lag som BKH ska kunna leverera. Mycket udd som försvinner.

Tätt och jämnt? Absolut, men Östersund bör faktiskt vara snäppet större favoriter på oddsfronten än vad spelbolagen antyder med deras nedplitade siffror. De spelas med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 1,92x. Ser spelvärde runt tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Östersund +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 15/4
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: