Speltips, Östersund – Mjällby 17/6: Fortsätter MAIF:s kräftgång?

Spelbloggare Publicerat: 17 juni 2015

I skuggan av all landslagsfotboll har vi hittat ett intressant spelobjekt till strax under dubbelt betalt från Superettan och matchen mellan Östersund och Mjällby på Jämtkraft Arena.

Tabelltvåan mot nästjumbon. Östersund innehar en av direktplatserna till Allsvenskan och Mjällby hittas under sträcket, strax över Brommapojkarna, som också degraderades i fjol, och med tre pinnar upp till kvalplatserna.

Nästan tröttsamt att upprepa samma sak i varje speltips, men Mjällby är närmast obeskrivligt usla. Efter att ha trillat ur Allsvenskan i fjol ställdes de ut som en av utmanarna till att göra en återresa direkt – istället för att slåss i toppen, hittas de nu i det absoluta bottenskiktet. Känslan är inte att MAIF direkt underpresterat eller haft oflyt, spelarna är som vilsna amatörer på planen; enkla mål släpps in och udden är helt avtrubbad.

Östersund hade en nolla i förlustkolumnen och ett facit på åtta vinster och fyra oavgjorda innan förlusten borta mot Varberg senast. Såhär i efterhand var det kanske inte så oväntat att förlusten skulle komma; man hade haft ett extremt tätt spelschema och då är det tufft att hålla nivån uppe hela tiden.

– Vi hade två resor till Göteborg på en vecka. Det blev en förlust och det är ingen katastrof, men nu ska vi in på rätt spår igen. Hade vi tagit poäng i Varberg hade det känts som en jättebra vecka, säger den assisterande tränaren Billy Reid till OP.se.

MAIF förlorat 10/11 senaste matcherna

Självklart är Östersund stora, stora favoriter och 1×2-marknaden står i 1,33-5,50-10,00. Oddsen på ÖFK har sjunkit en del under veckan, men undertecknad tycker fortfarande att värde hittas på handikappmarknaden.

Dels råder det stor klasskillnad. Skulle inte alls förvåna, eller vara missvisande, om två divisioner skiljer lagen åt nästkommande spelår. Östersund är en klubb som utvecklas på alla olika plan, för Mjällby är det helt tvärtom.

– Vi möter seriens bästa lag som är väldigt tekniskt och har genombrottsspelare. Det kommer bli tufft, men vi är medvetna om att Östersund kan öppna upp sig bakåt, säger MAIF:s assisterande tränare Patrik ”Bagarn” Rosengren till OP.

Absolut, Östersund släpper in en del mål på hemmaplan – men vem i Mjällby ska klara av att förvalta möjligheterna? Anfallarna Markus Rosengren, skadad, och Lumala Abdu, avstängd, saknas båda två, vilket innebär att både udd och valmöjligheter försvinner i den redan tunna truppen.

Listerlandets stolthet har förlorat 10 av de 11 senaste matcherna och tre av fem bortamatcher under hela året med minst två baljors marginal. Östersund är samtidigt mycket starka hemma på plastmattan – MAIF spelar på naturgräs – och står på fyra vinster och två oavgjorda där.

Östersund -1,5 mål asian handicap till 1,95x hos Bet365 blir vårt bidrag från Jämtkraft Arena. I min bok, spelbart runt fem punkter ner.

Speltips:

Speltips: Östersund -1,5 mål asian handicap
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 17/6
TV / Stream:  tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Östersund 1,33 betsson logo
Oavgjort 5,50 unibet logo
Mjällby 10,00 expekt logo
Över 2,5 mål 1,67 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,30 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: