Speltips Östersund – Örgryte 11/6: Formsvagt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 11 juni 2023

Ett formsvagt Östersunds FK tar emot Örgryte IS i den tolfte omgången av Superettan. Matchen spelas söndag den 11 juni 2023 med avspark kl 15:00 på Jämtkraft Arena.

Östersund – Örgryte

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Östersunds FK inledde säsongen i superettan piggt, men har på sistone tappat sitt positiva momentum. På de fem senaste matcherna har man endast tagit en poäng och därmed har man snabbt dalat i tabellen. Inför den här sista omgången innan sommaruppehållet ligger man på elfte plats i tabellen.

Förra säsongen lyckades Östersund hänga kvar i superettan efter kvalspel. Den senaste tidens svaga resultatet gör att den ekonomiskt pressade klubben återigen kan känna sportslig oro.

Efter krysset borta mot AFC Eskilstuna har man staplat tre raka 2-1-förluster. I samtliga dessa har man tappat i slutskedet. Senast föll man hemma mot Västerås efter att gästerna gjort det avgörande målet på tilläggstid. Samma sak skedde i omgången dessförinnan då man förlorade borta mot Brage.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät batalj

Örgryte IS har för vana att inleda sina säsonger svagt och den här blev inget undantag. Det dröjde fram till den åttonde omgången innan Jeffrey Aubynn och hans manskap kunde ta sin första seger. Man vann då hemma mot Gif Sundsvall och kunde sedan, av bara farten, ta ytterligare två segrar mot Gefle följt av Gais i det prestigefyllda originalderbyt.

ÖIS stod för en taktiskt väl genomförd match då man tog en skön derbyseger med 1-0. Det blev något av en urladdning inför storpublik och som ett brev på posten kom baksmällan i tisdagens hemmamöte mot Landskrona. Det blev en jämn och tät batalj där gästerna snodde med sig samtliga tre poäng efter att ha gjort matchens enda mål på tilläggstid.

Vi har nu att göra med två lag som kommer från tunga, sena förluster. Skillnaden är emellertid att Östersund har gjort det i tre matcher i rad. Det ger förstås en mental uppförsbacke, men det är ändå ÖFK som gäller som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 2.50 gånger insatsen.
Östersund och Örgryte fightades i bottenskiktet förra säsongen och båda mötena lagen emellan blev täta och målsnåla. Senast de möttes på Jämtkraft Arena slutade det mållöst.

Som jag ser det är det knapp fördel Örgryte då de har hittat en stabilitet på sistone. På de fem senaste matcherna har man endast släppt in två mål totalt.

Samtidigt är det alltid en tuff bortaresa att göra till Östersund och jag räknar med att det här kommer att bli en jämn batalj. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.85 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 11 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+