Speltips Östersund – Sundsvall 29/7: Norrlandsderby

Martin Efvergren Publicerat: 29 juli 2023

Norrlandsrivalerna Östersunds FK och Gif Sundsvall gör upp i den 16:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 29 juli 2023 med avspark kl 13:00 på Jämtkraft Arena.

Östersund – Sundsvall

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Östersunds FK inledde säsongen piggt, men hamnade sedan i en svacka där man bara tog en poäng på fem matcher. Man avslutade våren med en seger och sedan återstarten har man tagit fyra poäng på tre matcher. Totalt har man spelat ihop 20 poäng på 15 matcher vilket ger en delad sjätte plats inför den här omgången.

Direkt efter uppehållet föll man med uddamålet borta mot Helsingborg. Därefter studsade man tillbaka med besked då man stod för en väldigt bra insats då man besegrade Landskrona med klara 4-1 hemma i Östersund.

Förra helgen spelade man sedan 2-2 borta mot Gefle, en poäng dock kändes som en förlust för Magnus Powells manskap. Detta då man kopplat ett bastant grepp om matchen med en 2-0-ledning i början av andra halvlek. Hemmalagets kvitteringsmål kom till slut i den 86:e minuten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Små marginaler

Gif Sundsvall blandade och gav en hel del under våren där man hade problem att hitta en defensiv stadga. Den senaste tiden har det dock mest bara pekat nedåt. På de fem senaste omgångarna har man bara tagit en poäng och man nu är nu alltmer närmre en bottenstrid. Totalt har man tagit 17 poäng på 15 matcher och är därmed bara en poäng före Helsingborg och Örebro som just nu ligger på negativ kvalplats.

De sistnämnda stod också för Giffarnas motstånd förra helgen och det blev en jämn batalj mellan två pressade lag. Det hela slutade 2-2 efter att gästerna kvitterat på tilläggstid. Dessförinnan hade Gif Sundsvall alltså fyra raka förluster i ryggen.

Vi har nu att göra med två lag som kommer från varsina tunga poängtapp senast. Mest tyngd på axlarna lär emellertid Sundsvall-spelarna känna för tillfället. Deras svaga trend gör att Östersund gäller som relativt klara favoriter då ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.82 gånger insatsen.

Det var också ÖFK som gick segrande när lagen möttes i den tredje omgången i april. Man vann då med klara 3-0 i Sundsvall.

Giffarna kommer med ett stukat självförtroende och det lär bli Östersund som kommer att föra den här matchen. I de två senaste matcherna har Sundsvall haft en mer defensiv balans och det är nog enda vägen framåt då deras främsta problem har varit att man har släppt in för många mål.

Samtidigt ska vi komma ihåg att det endast skiljer tre poäng mellan lagen i den, som alltid, jämna superettan-tabellen. Det lär vara små marginaler som fäller avgörande även i den här matchen.

På pappret är Sundsvall minst lika bra som Östersund och det gör att jag finner ett spelvärde i att gästerna kan kämpa sig till minst en pinne här. Mitt spel blir därför X2 till 2.04 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 2.04
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, lördag 29 juli 2023
TV:  Discovery+
Stream: