Speltips, Oxford – Newcastle 28/1: Polletterna ska dubblas

Spelbloggare Publicerat: 27 januari 2017

FA-cupen står på schemat och i en av 16:00-matcherna drabbar Oxford United och Newcastle United samman. På förhand finns det hetare bataljer under lördagen, men fint spelvärde är ändock hittat!

Ett tiosiffrigt antal matcher ska spelas i lördagens FA-cupen – och det finns värde att tälja på flera håll och kanter…

Här är det Oxford United, huserande i mitten av League One, alltså tredjedivisionen, mot Newcastle, som jagar en plats till Premier League och ska ses med mycket bra chans att lösa en sådan.

Oxford är alltså placerade i mitten av tredjedivisionen, utan större chans att studsa uppåt eller risk droppa neråt i seriesystemet. Finns med andra ord utrymme att satsa här i FA-cupen, som är erkänt skrälltät. Hittills har Merstham, Macclesfield Town och Rotherham skickats ut. De sistnämnda spelar ju dessutom i Championship…

Istället för spelar- och tränarflykt, stärktes Newcastle när de trillade ner i Championship till det här spelåret. Materialet är fantastiskt bra – det bästa vi sett i serien under 10-talet? – och fastän förstaplatsen inte innehas just nu, ska det mycket till för att de inte ska ta klivet upp.

Gästerna minusspelas

Nästan uteslutande brukar de större pjäserna rotera i FA-cupen och Newcastle är inte något undantag i det fallet. Skillnaden? Att det inte behöver vara en speciellt stor nackdel för dem, helt enkelt.

Saknas en kort rad spelare, däribland Dwight Gayle, för ”The Magpies” men bredden Newcastle har är unik – och hade till och med setts som bra om de var uppe i Premier League. Bredd finns och spets på såväl de spelarna i den ordinarie startelvan, som de strax utanför den-

Bortaspelarna lär med andra ord vara rejält hungriga på att visa upp sig…

Och redan där känns det väl som att vi kan utesluta en skräll? Oxford må ha en rätt fin formrad och stärks såklart av hemmaplan, men borde inte väl inte räcka till mot ett klasserna bättre motstånd? Det skiljer ju trots allt en division nu och med all säkerhet två kommande spelår.

Newcastle -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med uddamålet – klickas i till dubbelt betalt hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Newcastle -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 28/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: