Speltips Oxford – Northampton 9/11: FA-cupen

Simon Pålsson Publicerat: 9 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FA-cupen kör äntligen igång måndagen den 9 november 2020 och mötet som spelas först är det mellan Oxford och Northampton.

  Rygga vårt speltips hos Betway!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är viktigt att ha med sig vilka lag som spelar när man ska lägga ett bra bet – det känns som själva grundförutsättningen i alla bettingsammanhang. Därför vill jag poängtera, med all önskvärd tydlighet, att det alltså är Oxford City som spelar måndagens möte i FA-cupen.

En hel del skulle nog tänka sig att man syftar på Oxford United när man pratar om ett fotbollslag som spelar i FA-cupen, men faktum är att det i samma akademistad också finns ett Oxford City som inte alls håller samma nivå.

Oxford United ligger numera i League One, men efter en svag säsongsinledning i det nedre skiktet av tabellen, medan Oxford City är ett lag betydligt längre ner i seriesystemet. Utanför de vanliga elitdivisionerna som man brukar säga att Premier League, Championship, League One och League Two.

Northampton får i det vanliga ligaspelet också också till Oxford för att spela match, men då är det inte Oxford City man möter, utan Oxford United. Detta då man också ligger i League One.

Det är med andra ord flera divisioner i skillnad mellan Oxford City och Northampton. Det i sig gör att man måste se bortalaget som enorma favoriter inför måndagens möte.

Rakt spel i FA-cupen

Nu finns det dock någonting som är lite mer positivt för Oxford City, och det är att man har vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Å andra sidan förlorade man på hemmaplan senast, med 0-2 mot Hampton. Det är ett lag som man gällde som enorma favoriter (1,55 gånger pengarna) mot men alltså ändå lyckades förlora.

Northampton går lite knackigt i sitt seriespel, men är parkerade ungefär i mitten så här långt. Om det vill sig riktigt illa blir man inblandade i bottenstriden vad det lider, men min känsla är att cupmötet här på måndagen kan ge lite skön energi till laget.

Oxford City är hur som helst ett lag som man ska slå. De flesta dagarna i veckan dessutom. Det ska vara klasskillnad.

Northampton vinner spelas till 1,73 gånger smeten hos Betway. Det är ett odds som bara fortsätter att sjunka hos många spelbolag.

Oxford City - Northampton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: