Speltips, Oxford – Swansea 10/1: Målpartaj i tidiga cupmatchen?

Spelbloggare Publicerat: 9 januari 2016

Oxford, från fjärdedivisionen, möter ett Swansea som väntas rotera hejvilt i FA-cupens tredje runda och vi är inne på att det kan bli en klart sevärd batalj.

OBSERVERA! Avspark 13:00.

Fjärde- mot förstadivisionen just nu. Nästkommande spelår är det inte alls omöjligt att bara en division skiljer dem åt. Oxford är trea i League Two, den sista platsen som leder rakt uppåt i systemet och Swansea är på platsen precis ovanför nedflyttningszonen i Premier League.

Klasskillnaden är förstås ändå stor, men faktorer som att matchen spelas på The Kassam Stadium samt att Swansea väntas rotera hejvilt minskar den betydligt. Det är dock svårt att rakt av bedöma kvalitén hos respektive part och att välja sida är någonting vi helst undviker.

Swansea kan såklart bättre än att vara inblandade i den absoluta bottenfajten; har haft stora problem, men tränarbytet till Alan Curtis har hittills varit effektfullt. På fem matcher vid rodret har han 1-2-2 i resultatraden – båda förlusterna har dock med 1-2 borta mot topplagen Manchester City och Manchester United, i bägge fall med insläppta mål i slutskedet.

13/14 senaste över linan

Medan oddssättarna tror på en målsnål batalj – tror vi istället på en målrik sådan. Swansea kommer, som också nämnts, rotera en hel del – spela med en b-betonad startelva – och framförallt känns det som att detta kommer skada dem defensivt. Ett helt nytt, matchotränat mittbackspar ska in och eventuellt byter man ut hela backlinjen och på målvaktsposten kommer svenske Kristoffer Nordfeldt, som bara spelat två cupmatcher under hela spelåret, hoppa in.

Offensivt har man bättre svängutrymme och exempelvis Modou Barrow väntas starta – med sina kvicka fötter och snabbhet lär han vara en sådan som njuter av att spela en match som den här, där det kan räcka med just de fysiska egenskaperna.

Swansea har också en tradition att rotera en hel del i FA-cupen – det har inneburit att man ofta är sårbara för motståndare som Oxford. 13 av de 14 senaste matcherna, mot blandat motstånd, har klivit över 2,5 mål och i 12 av dessa har det målats åt båda håll. Enda som klev under linan var mot Arsenal.

Kan bli en klassisk FA-cupmatch á Swansea, detta. Över 2,5 mål spelas därför till dubbelt betalt hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:00, söndag 10/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Oxford United 3,90 redbet logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Swansea 2,05 betrally logo
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,88 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: