Speltips, Oxford United – Swindon Town 6/10: Skållhett cupderby

Spelbloggare Publicerat: 6 oktober 2015

Tisdagen bjuder på ett skållhett derby i Johnstone Paint Trophy – det handlar om Oxford United och Swindon Town.

De här cuperna är inte bara av stor betydelse för att klubbar från olika divisioner får spänna musklerna mot varandra, utan också för fans och spelare – att denna typer av derbyn kan utspelas. Senast Oxford och Swindon drabbades samman var 2012. Alla tre inbördesmatcher under det spelåret vann faktiskt Oxford.

Nu skiljer det en division mellan rivalerna. Oxford huserar i toppen av League Two – är just nu femma – och Swindon haltar i League One; har ett flertal platser, men bara en pinne ner till det helröda tabellområdet. Inte helt omöjligt att dessa två spelar i samma serie nästkommande spelår, eller om de rentav byter plats med varandra. Återstår att se.

Underligt stort favoritskap

Att Swindon underpresterat råder det ingen tvekan om; man håller klart bättre nivå än vad som visats upp. Förra året var man oerhört nära att avancera upp till Championship, dessutom började man bra även detta år – men nu har bara en pinne inkasserats på fem matcher.

Perfekt chans att bryta en tuff svit? Klart att serien är prioriterad, men med tanke att det är just ett derby så bör man inte rotera runt alltför mycket. Ett faktum som bör stämma in för båda parterna.

Om Swindon underpresterat, så kan man också påstå att Oxford överpresterat. Truppen är intressant, absolut – men undertecknad är tveksam om den har kvalité nog att föra klubben upp från en plats på den undre tabellhalvan i fjol, till avancemang nu.

Hur som helst; känslan är att oddssättarna överreagerat något på hur lagen presterat hittills och inte tar speciellt stor hänsyn till att det faktiskt fortfarande skiljer en division lagen emellan. Värdens extremt betydelsefulla mittfältspjäs Danny Rose missar också med all sannolikhet matchen. På det är lagets näst bäste målskytt Danny Hylton avstängd.

Och med all rätt är Oxfordtränaren Michael Appleton ödmjuk inför uppgiften…

– Jag tror definitivt att vi är underdogs. Swindon var en match ifrån Championship och har spelat på en högre nivå ett antal år nu, säger han till klubbens hemsida.

Finner Oxfords stora favoritskap lite underligt och spelar därför Swindon +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – till 1,87x hos Ladbrokes. De som vill kan invänta lite fler truppbesked och/eller startelvor innan placerat spel.

Speltips:

Speltips: Swindon +0,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 6/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Oxford 2,00 mybet logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Swindon 4,00 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,06 unibet logo
Under 2,5 mål 1,75 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: