Speltips Panathinaikos – Braga 29/8: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 29 augusti 2023

Panathinaikos ligger under med 2-1 inför returen mot Sporting Braga i den sista rundan av kvalet till Champions League. Matchen spelas tisdag den 29 augusti 2023 med avspark kl 21:00.

Panathinaikos – Braga

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Panathinaikos från Aten fick till slut se sig besegrade av lokalrivalen AEK i kampen om den grekiska ligatiteln i våras. Man slutade därmed på andra plats, vilket gav en biljett till det här CL-kvalet.

Panathinaikos gick in i kvalspelets andra runda där man kunde besegra ukrainska Dnipro-1 med totalt 5-3. Därefter väntade en, på pappret, klart tuffare uppgift då man ställdes mot Olympique de Marseille i den tredje omgången. Det blev en rejält dramatisk historia som grekerna till slut kunde vinna efter straffavgörande.

Inför det här dubbelmötet mot Braga var Panathinaikos underdogs, men ett mål på tilläggstid förändrade förutsättningarna en hel del. Portugiserna såg då ut att få med sig en stabil 2-0-seger när argentinaren Daniel Mancini, i den femte tilläggsminuten, kunde sätta dit reduceringen till 2-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen vill gå framåt

Sporting Braga kommer från en säsong där man slutade på tredje plats Primeira liga efter de båda giganterna Porto och Benfica. Den tredjeplatsen innebar att man gick in i CL-kvalet i den tredje rundan där man ställdes mot serbiska TSC. Där var Braga klassen bättre än sitt motstånd då man vann med totalt 7-1.

I ligaspelet har Braga dock inlett med blandat resultat då det blivit en seger och en förlust så här långt. Förlusten kom i premiären hemma mot Famalicao, vilket var en stor missräkning.

Nu är det så väldigt mycket som står spel inför det här returmötet i Aten. Förra veckan var Braga det spelförande laget, men Panathinaikos lär gå ut till den här matchen med starkt självförtroende efter segern mot OM samt det sena reduceringsmålet i Portugal i ryggen.

Förutsättningarna är nu jämna och hos spelbolagen gäller Panathinaikos som knappa favoriter. Utgången känns helt klart oviss, men jag räknar med att grekerna kommer att vara mer framåtlutade på sin hemmaplan. Det bör också kunna innebära att det blir en öppen matchbild då Braga är ett lag som har sina främsta styrkor i offensiven. Mitt spel blir således att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.92 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 29 augusti 2023
TV: 
Stream: