Speltips Panathinaikos – Marseille 9/8: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 9 augusti 2023

Panathinaikos FC och Olympique de Marseille gör upp i den tredje rundan av kvalet till Champions League. Den första matchen spelas onsdag den 9 augusti 2023 med avspark kl 20:00 i Aten.

Panathinaikos – Marseille

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen

Panathinaikos slutade på andra plats i grekiska Super League 1 förra säsongen. Till slut var man fem poäng efter lokalrivalen AEK Athen och lika många poäng hade man ner till trean Olympiakos.

Den grekiska ligan avslutades i mitten av maj och drar igång igen om ett par veckor. Panathinaikos gick emellertid in i CL-kvalet i den andra rundan där man kunde övermanna Dnipro-1 från Ukraina. Man grundlade segern med en 3-1-vinst på bortaplan i den första matchen. Förra veckan kunde man sedan säkra vidare avancemang sedan mötet i Aten slutat 2-2.

Förra säsongen fick Panathinaikos Europa-äventyr ett direkt och abrupt slut sedan man blivit utslagna av Slavia Prag i kvalet till Conference League.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Olympique är favoriter

Olympique Marseille avslutade förra säsongen svagt, men kunde ändå bärga en tredje plats i Ligue 1. Sedan dess har man bytt ut huvudtränare Igor Tudor vars sejour i klubben därmed bara blev ett-årig. Ny man vid rodret är nu spanjoren Marcelino vars senaste uppdrag var att leda Athletic Bilbao.

Olympique går in i kvalet till Champions League i den här tredje rundan och den här matchen blir således Marcelinos första i tävlingssammanhang. Laget han leder kommer dock med färsk erfarenhet från CL-spel då man ställdes mot Tottenham, Eintracht Frankfurt och Sporting i förra säsongens gruppspel. Man gjorde visserligen ingen succé då man slutade sist i gruppen, men det är möjligt att man står bättre rustade den här gången. Bland annat har man fått in en stjärnförstärkning i Pierre-Emerick Aubameyang.

Olympique Marseille är det bättre och mer meriterade laget på pappret inför det här dubbelmötet och man gäller också som relativt klara favoriter att ta sig vidare. Inför den här matchen gäller man som favoriter att vinna till omkring dubbla insatsen.

Panathinaikos har dock den potentiella fördelen av att ha spelat en omgång i det här CL-kvalet medan OM gör sin första tävlingsmatch. Grekerna lär nog helst behöva en seger på hemmaplan och kommer säkerligen vara relativt framåtlutade här. Det tror jag kan borga för en mer öppen matchbild och mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.87 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.87
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:00, onsdag 9 augusti 2023
TV: 
Stream: