Speltips, Paraguay – Colombia 7/10: Smakrikt speltips hittat från sydamerikanska VM-kvalet

Spelbloggare Publicerat: 5 oktober 2016

Det sydamerikanska VM-kvalet fortsätter och det betyder att även nätterna blir fyllda av underbar fotboll. 01:30 ska Paraguay och Colombia mäta musklerna på Estadio Defensores del Chaco, varifrån vi hittat ett mycket intressant spelobjekt.

VM-kvalet i Sydamerika är löjligt spännande just nu. Av de tio medverkande nationerna kan vi, åtta matcher in i händelserna, bara räkna bort en – jumbon Venezuela, på två pinnar. Det ska förvisso en hel del till för Bolivia och Peru att avancera vidare, men helt borta är de inte. Mellan resterande nationer är det i princip helt öppet.

Colombia parkerar på fjärdeplatsen, den sista av de som med all säkerhet leder vidare, men är hårt pressade underifrån. Endast målskillnad skiljer dem från kvalplatsen och en plats under den hittas just Paraguay – på 12 pinnar, mot Colombias 13.

Radamel Falcao saknas för Colombia med en skada, men annars är truppbeskeden bra från båda parter. Starka startelvor som kan ställas ut.

Given bortafavorit

Den pinnes skillnad i tabellen som skiljer dessa två åt är absolut inte rättvisande för det rådande maktförhållandet mellan parterna.

Kort och enkelt; Colombia är ljusår bättre än Paraguay. Truppen är fylld av stjärnor, spets och bredd medan Paraguays dito på sin höjd är medioker. I sommarens Copa America fick vi det svart på vitt; mot Costa Rica, just Colombia och USA plockades endast en pinne. Inbördesmötet vann Colombia med två mål mot ett.

Under den förra månadens kvalspel löste Paraguay först en 2-1-vinst över Chile på hemmaplan, men det i en match där man fick mycket till skänkes. Chilenarna hade inte klivit ur spelarbussen till matchstart och det stod 2-0 till Paraguay redan efter nio minuter.

Men sedan fick de bekänna färg, Paraguay. Förlustsiffrorna borta mot Uruguay? 0-4.

Colombia plockade en stabil 2-0-trea mot Venezuela, vilket följdes upp med en uddamålstorsk borta mot Brasilien i en extremt tuff bortamatch. Annorlunda uppgift och motstånd nu…

Nåväl, visst ska Colombia vara rätt klara favoriter bortaplan till trots?

Colombia +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till smakrika 1,92 x insatsen hos Bethard (1 000 kronor i välkomstbonus!). Spelvärde hittas runt 10-12 punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Colombia +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:30, natten mot fredag 7/10
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: