Speltips, Paris Saint-Germain – Bastia 8/1: Vi ändrar hörnmetod

Spelbloggare Publicerat: 8 januari 2016

Hörnunderspel och Paris Saint-Germain har varit en lyckosam kombination de senaste åren, men när de får besök av Bastia på Parc des Princes kliver vi in på den andra sidan av linan…

Dominans har nästan fått en helt ny, eller i alla fall starkare innebörd i och med PSG:s herravälde i den franska klubbfotbollen. Med resultatraden 16-3-0 har man skrapat ihop 51 pinnar – 19 fler än tvåan Monaco. Och målskillnaden? Galna 48-9.

Zlatan och hans kamrater leker helt enkelt i Ligue 1. Titeln är i praktiken redan klar sedan månader tillbaka – dominansen är total. Konkurrenterna nedan har absolut noll att sätta emot det PSG som kommer plocka hem sin fjärde serietitel i följd.

Bastia är i en mindre tacksam sits och kämpar med näbbar och klor för att säkra kontraktet i förstadivisionen. Ner till jumboduon skiljer fem pinnar och även om man borde vara lite för starka för att trilla ur serien, lever risken ändock fortfarande. Kan mycket väl bli en kamp in i det sista.

Bortsett från långtidsskadan på Salvatore Sirigu, är PSG:s skadelista helt tom. Mycket positiva besked och man får större möjlighet till rotation i startelvorna och ändå behålla kvalitén. Gästernas mittfältare Floyd Ayité, tre baljor hittills, är skadad. Stort avbräck.

Byter sida av linan

Ni som följde oss på Spelbloggare.se under fjolåret, vet säkert också hur pass lönsamma hörnunderspelen på PSG:s matcher varit – rek efter rek, vecka efter vecka, prickade rätt. Nu är de inte alls lika snåla på den fronten, även om man är under snittet.

Nu väljer vi motsatt sida – när hörnlinan är på 8,5 med hyfsat jämna odds på över-/underspelet. Tycker inte att det är befogat; dels har PSG fått ett klart mer kantinriktat anfallsspel i och med tillskottet av Àngel di María. Hemmasnittet är på 6,4 hörnor framåt och 2,5 bakåt i serien.

Men på sistone har den här statistiken stärkts enormt, efter en period av hörnsnåla matcher. I de tre senaste matcherna har överspelet på 8,5-linan suttit med god marginal. Bastia brukar förvisso inte skapa speciellt mycket på hörnfronten, men kan de lösa två-tre hörnsparkar borde överspelet sitta utan större bekymmer.

Hade, som oddssättare, plitat ner linan på 9,0. Finner därför litet värde i över 8,5 hörnor (asian handicap) till 1,90x hos Bet365. Kan jämföras med exempelvis Unibet som har 1,66-2,10 på linan.

Speltips:

Speltips: Över 9,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 8/1
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
PSG 1,11 redbet logo
Oavgjort 10,50 betsafe logo
Bastia 45,00 betsson logo
Över 2,5 mål 1,45 titanbet logo
Under 2,5 mål 2,92 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: