Speltips, Pescara – Genoa 19/2: Kan tränarbytet sätta jumbon på rätt spår?

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2017

Det må inte se ut som en av de hetaste av matcher på förhand, men att det kan bli en underhållande historia mellan Pescara och Genoa är tveklöst. Vi får känsla – och klipper till på 1X2-marknaden.

Svart på vitt har det stått ända sedan serieupptakten – Pescara har inte kvalitéerna som krävs för att spela Serie A-fotboll. Nu när de avverkat 24 matcher av serien, har nykomlingen inte åstadkommit någonting för att kunna förändra den bilden av sig själva.

Faktum är att den enda vinsten för Pescara kom över skrivbordet, mot Sassuolo, och det var i en match som på planen förlorades med 1-2. Med andra ord har Pescara, av den egna förmågan, alltjämt en nolla i vinstkolumnen. Extremt illa.

Som en reaktion på detta har nu tjecken Zdenek Zeman hämtats in på tränarposten. Kan han i alla fall få in lite framtidstro i klubben, och inte minst truppen?

Bara fyra platser uppåt i den haltande tabellen hittas Genoa, men det är en uppsjö av poäng mellan lagen. Bottentrion har ju hamnat en bra bit på efterkälken och de rödblåa har hela 11 pinnar ner till det området. Kontraktet i praktiken säkrat? Det är känslan.

Pescaras skadelista ser, i skrivandets stund, oförändrad ut. Inte mycket att nämna. Genoa har bland andra Miguel Veloso, baksida lår, skadad.

Pescara urusla just nu

Tränarbyten brukar ofta betyda omedelbar, positiv effekt. Sedan planas det inte sällan ut och normalstandarden blir till verklighet på nytt.

Men här har jag svårt att se Pescara få någon överdriven effekt. Deras problem är och har inte varit på tränarposten – truppen är helt enkelt undermålig, långtifrån av Serie A-material. Saknas kvalitet på alla positioner och plan.

Å andra sidan möter de ett Genoa som fortsätter prestera under förväntan och som varit totalt katastrofala på resande fot under spelåret, men prestationen nu senast, borta mot Napoli, lovar ändå en del inför framtiden. Förlust med 0-2. Tendenserna har synts vid ett par tillfällen på sistone – kanske är det här som det vänder?

Bättre chans till det får de i alla fall inte, Genoa.

Pescara har förlorat sex raka matcher, inte vunnit på hela säsongen och har släppt in makalösa 11 mål på de två senaste framträdandena – mot Lazio respektive Torino.

Nja, inte ens ett tränarbyte kan rädda Pescara i den här matchen.

Den raka tvåan spelas till 2,25 x insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Genoa vinner, rak tvåa
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 19/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: