Speltips Polen – Italien 11/10: Defensiv prio

Martin Efvergren Publicerat: 11 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det lär vara två lag med en bra känsla som gör upp när Polen tar emot Italien i Nations League på söndagskvällen. Italien är favoriter men varken de eller Polen lär vilja riskera att blotta sig och det borgar för en mer målsnål tillställning.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Roberto Mancinis Italien kunde med en B-betonad elva besegra Moldavien med 6-0 i onsdags. Detta var en träningsmatcher inför den här samlingens höjdpunkt som är Nations League-mötet mot Polen.

Veckans seger innebär att man har vunnit 13 och kryssat 1 en av sina 14 senaste matcher och känslan i truppen lär vara god. Framförallt tog man en betydande skalp då man vid förra landslagssamligen bortabesegrade Nederländerna, huvudkonkurrenten i den här gruppen, med 1-0.

Enda poängtappet på de 14 senaste matcherna kom dock i Nations League-gruppspelets första match där man spelade 1-1 hemma mot Bosnien & Hercegovina. Därmed står man på fyra poäng efter två spelade matcher.

Polen är en poäng bakom efter att man, mer eller mindre, gjorde omvända resultat vid senaste samlingen. Man inledde då med att förlora med 1-0 borta mot Nederländerna, vilket följdes upp med en 2-1-seger hemma mot Bosnien & Hercegovina.

Precis som Italien så städade Polen av ett sämre motstånd i form av ett, ej ordinarie, Finland i onsdags. Segersiffrorna skrevs till klara 5-1 i hemmalaget Polens favör.

En italiensk bortamatch

Efter ett par svaga år har Roberto Mancini verkligen fått ordning på det italienska landslaget. Bortasegern mot Nederländerna i senaste Nations League-matchen var ett styrkebesked och detsamma kan sägas om hela det EM-kvalspel som avslutades 2019.

Trots fullgott motstånd i nationer som Bosnien & Hercegovina, Finland och Grekland gick man rent med 10 segrar på 10 matcher och en målskillnad på 37-4.

Även om Italien inte har ett lag som på pappret är på samma nivå som världens främsta landslag så har man satt den sorts stabilitet och grundtrygghet som varit det italienska landslagets signum genom, så gott som, alla tider.

Polen vann också de sin EM-kvalgrupp på ett imponerande vis före framförallt Österrike och därefter, bland andra, Nordmakedonien och Slovenien. Det mesta tyder på att man kommer att kunna ge Italien en rejäl match här.

Polen och Italien möttes också i det senaste Nations League-gruppspelet 2018. Då vann Italien i Polen med 1-0 medan matchen i Italien slutade 1-1.

De tidigare matcherna i årets gruppspel har också de varit målsnåla. I 3 av de 4 matcher som de här lagen har spelat har det gjorts under 2.5 mål och det finns en del som pekar mot att även den här matchen kan komma att bli en ganska låst tillställning.

Italien lär sin vana trogen inte riskera alltför mycket i en svår bortamatch mot en fullt kompetent motståndare. Samtidigt lär inte Polen blåsa på med full fart framåt då de bör ha stor respekt för Italiens omställningsspel.

Sammantaget ger detta goda förutsättningar för att nedan underspel kommer att ge utdelning.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 100% bonus upp till 100kr!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, söndag 11 oktober 2020
TV:   spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: