Speltips Porto – Benfica 15/1: Toppmöte i Portugal

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2021

Förväntningarna är höga inför toppmötet i den portugisiska ligan mellan FC Porto och Benfica, tvåan mot trean i Liga NOS.

FC Porto - Benfica

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. Nya kunder hos bet365.

Det är inte konstigt att den portugisiska fotbollen tenderar att falla lite i glömska, med tanke på hur många vansinnigt många intressanta fotbollsmatcher som numera spelas om helgerna. Konkurrensen är helt enkelt lite för tuff för at tman ska hålla koll på FC Porto, Benfica och de andra storlagen i Portugal.

Men som vanligt finns det all anledning att skruva upp intresset lite inför lagens inbördes möten och den här säsongen har man verkligen goda förutsättningar att få se spänning när FC Porto och Benfica ska mötas fredagen den 15 januari 2021.

Efter 13 spelade omgångar står båda lagen på 31 inspelade poäng, och ligger med det tvåa och trea i den portugisiska ligatabellen. På sistone har både FC Porto och Benfica visat upp en ruggig form, och problemet låg snarare under inledningen på säsongen när man tappade onödiga poäng.

Föga förvånande är det Sporting Lissabon som toppar tabellen med 35 poäng på 13 omgångar, ett vansinnigt bra facit, men det är inte så att man redan har dödat spänningen. Men det lag som eventuellt förlorar här kommer att få det tufft.

Vansinnig form i båda lagen

FC Porto kommer till den här matchen med en trend utan förluster sedan december månad och man bara radar upp vinst efter vinst på ett minst sagt imponerande vis. Deras styrka ligger utan tvekan i offensiven, med 35 gjorda mål på 13 omgångar. Det kan inget annat lag matcha.

FC Porto har dessutom vunnit 11 av sina 12 senaste ligamatcher på hemmaplan. Det är alltså en svår uppgift som väntar gästande Benfica.

Men då ska man ha med sig att Benfica bara har förlorat tre av sina 32 senaste bortamatcher i Liga NOS. Även det ett hissnande bra facit i en ganska tuff liga trots allt.

FC Porto har vunnit tre raka matcher mot Benfica, men alla med uddamålet, och om det är något vi vet är det att lagen spelar intensiva matcher mot varandra.

Det har dessvärre smugit sig in lite coronasmitta i FC Porto, som saknar Claudio Ramos, Wilson Manafa och Carraca inför den här matchen. Men i bortalaget saknas viktige André Almeida.

X (oavgjort) spelas till fina 3,75 gånger pengarna här. Jag tror på ett kryss eller uddamålsvinst åt endera håll. Då ligger spelvärdet på krysset när oddset är så pass högt. Oddset finns hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter!

för nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,75
Bolag: Bet365
Spelstopp: 22:00, fredag 15 januari 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: