Speltips Porto – Inter 14/3: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 14 mars 2023

Inter leder med 1-0 inför returen mot Porto i åttondelsfinalen av Champions League. Matchen spelas tisdagen den 14 mars 2023 med avspark kl 21:00.

Porto – Inter

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Porto såg ut att kunna få med sig ett kryss från Guiseppe Meazza i den första matchen av det här dubbelmötet mot Inter. I slutskedet fick man dock Otavio utvisad och i den 86:e minuten kunde inhopparen Lukaku sätta dit 1-0 för hemmalaget. Ett mål som förändrar ganska mycket vad gäller förutsättningarna inför det här mötet.

Porto föll sedan även överraskande i den efterföljande ligamatchen hemma mot Gil Vicente. Därefter har man emellertid studsat tillbaka och vunnit två raka ligamatcher mot Chaves och senast Estoril. Det ger att man ligger på en andraplats i Primeira Liga som toppas av Benfica.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En italiensk konst

Inter innehar också de en andraplats i Serie A, men det är väldigt jämnt i toppskiktet bakom Napoli och Simone Inzaghis manskap har inte övertygat i de tre senaste ligamatcherna.

I fredags stod man för en svagt insats då man föll med 2-1 borta mot Spezia. Martinez missade en straff för gästerna och Lukaku gjorde mål på straff, men Albin Ekdals gäng fick sista ordet i den 87:e minuten – på straff. Därmed har Inter förlorat sina två senaste bortamatcher.

Det blev en jämn och tät batalj mellan Inter och Porto senast och när de nu möts igen är det oddsmässigt helt jämnt i fråga om vilka som kommer vinna matchen. Inter är dock klara favoriter att ta sig vidare.

Det har sannerligen inte sprudlat om Inter på sistone, men här behöver de inte göra det. Det räcker att det gör det som italienare historiskt sett är mästare på: att försvara ett kryss på bortaplan.

Förutsättningarna gör att jag finner anledning att tro på en mer tillknäppt tillställning. Inzaghis 3-5-2 kommer snarare vara en 5-3-2 och det blir nog upp till Porto att försöka få liv i den här matchen. Samtidigt är det vanskligt om man utifrån Inters perspektiv blir för passiva.

För mig känns utgången oviss, men det här bör inte bli något målkalas. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.83 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, tisdag 14 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo