Speltips, Porto – Maccabi Tel Aviv 20/10: Det ska råda klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 20 oktober 2015

Hemmastarka Porto har inlett årets upplaga av Champions League på ett övertygande vis och bör vara minst ett par nummer större än israeliska, på sin höjd mediokra Maccabi Tel Aviv.

Succén i fjol ser ut att ha stor potential att överträffas i år. Porto håller på att växa till en klubb som kan utmana europeiska toppen på allvar. Som ni säkert minns var man nära att nå ända till semifinalen förra året; vann hemmamötet mot de tyska dominanterna Bayern München med 3-1 i kvarten, för att sedan falla ihop helt på bortaplan – 1-6.

Premiärmatchen denna upplaga, borta mot Dynamo Kiev, höll på att sluta i tre pinnar – motståndarnas kvitteringsbalja kom så sent som i den 89:e minuten. 2-2 är ändå ett resultat man inte behöver skämmas över. Snarare ett positivt sådant. Därefter skrällde man till det och avvärjde gruppfavoriten tillika de engelska mästarna Chelsea med 2-1 inför hemmapubliken.

Tuffare för Maccabi Tel Aviv. Inte alls oväntat. Den inhemska serien domineras fullt ut – i Champions League har man däremot fått erkänna färg; israelisk fotboll ska absolut inte överskattas. 0-4-torsk borta mot Chelsea och därefter 0-2 hemma mot Dynamo Kiev. Vi låter siffrorna tala för sig själva.

Porto urstarka hemma

Att Basel skickades ut i play off-rundan till turneringen var ett stort styrkebesked från Maccabi Tel Aviv – men där verkar det alltså ha stannat. Oljan är slut, motorn klarar inte av mer. Tror inte att vi kommer få se fler skrällar från israelerna. Spelarmaterialet är alltför begränsat.

Porto på bortaplan – det är faktiskt en av de svåraste matcherna i hela Europa. Fråga bara Chelsea (2-1), eller varför inte Bayern München (3-1) eller Basel (4-0) för den delen. Detta är alltså de tre senaste hemmamatcherna i CL.

Det ska råda enorm klasskillnad här, större än vad oddssättarna antyder. Och känner jag rätt så kommer inte Porto vilja spara på krafterna vid en eventuell uddamålsledning – de kör, maler på. Gasen i botten. Maccabi Tel Aviv har inte ingenting av värde att hämta här…

Proppen ur? Porto -1,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid tvåmålsseger – investerar jag med glädje i till 1,65x hos Titanbet.

Speltips:

Speltips: Porto -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 20/10
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Porto 1,19 betrally logo
Oavgjort 8,00 mybet logo
Maccabi Tel Aviv 24,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,62 superlenny logo
Under 2,5 mål 2,40 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: