Speltips Portugal – Belgien 27/6: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2023

Portugal och Belgien i den sista omgången av gruppspelet i U21-EM 2023. Matchen spelas tisdag den 27 juni med avspark kl 18:00 i Tbilisi, Georgien.

Portugal – Belgien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den sista omgången av gruppspelet i U21-EM i Georgien och Rumänien är det upplagt för dramatik i grupp A. Det störa överraskningen Georgien toppar just nu gruppen på sina fyra poäng medan Belgien och Nederländerna har tagit två poäng. Portugal har endast en poäng, men har ändå en teoretisk chans att ta sig vidare. Först och främst måste Portugal förstås vinna det här mötet mot Belgien.

Främsta anledningen till att detta Portugal, som har ett starkt lag på pappret, har försatt sig i det här läget är insatsen mot Georgien i premiären. Där var man nog inte helt förberedda på vilket svårforcerat motstånd man skulle ställas mot och det slutade i en 2-0-förlust.

I lördags fick man sedan en bra start i matchen mot Nederländerna. I den 20:e minuten kunde man kontra in 1-0 och därefter var man kompakta bakåt mot ett Nederländerna som tilläts styra spelet. Det skulle dock inte räcka hela vägen för portugiserna då kvitteringen till 1-1 kom med drygt tio minuter kvar av matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Taktiskt rävspel

Belgien har alltså skrapat ihop två poäng och på så vis ser läget något ljusare ut. Men särskilt nöjda med sina prestationer är man nog inte.

I premiärmatchen mot Nederländerna inledde belgarna passivt och man kunde mycket väl ha legat under med ett par mål i halvtid. Därefter ryckte man upp sig rejält i den andra, men, trots mängder av målchanser åt båda håll, slutade ”derbyt” 0-0.

I lördagen möte mot Georgien var Belgiens insats den omvända på så vis att man såg starka ut i den första halvleken som man också vann med 2-0. Men det här georgiska laget ska, som sagt, inte underskattas och i den andra halvleken kunde de reducera tidigt i andra halvlek. I slutminuterna kom sedan också 2-2 och glädjen var total bland hemmapubliken.

Förutsättningarna inför det här mötet är nu ytterst jämna. Hos spelbolagen är det nästan helt jämnt, med ett litet favoritskap åt det belgiska hållet.

Inget av lagen har övertygat så här långt och de kommer båda från varsina sena poängtapp. Nederländerna och Georgien spelar samtidigt och utvecklingen påverkar framförallt Belgien. Mål förändrar matcher, som vi säger, och så lär också bli fallet denna afton.

Belgien och Portugal behöver gå för segern, men ett mål åt det ena eller andra hållet lär förändra matchbilden. På det hela taget tror jag på en jämn och tät tillställning präglat av taktiskt rävspel. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.06 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.06
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, tisdag 27 juni 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo