Speltips Portugal – Bosnien-Hercegovina 17/6: Nytändning

Martin Efvergren Publicerat: 17 juni 2023

Gruppfavoriten Portugal tar emot utmanaren Bosnien-Hercegovina i lördagens omgång av EM-kvalet. Matchen spelas den 17 juni 2023 med avspark kl 20:45.

Portugal – Bosnien-Hercegovina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I EM-kvalets grupp J råder det ingen tvekan om att Portugal är klara favoriter. I striden om andraplatsen ser det däremot mer ovisst ut. Bosnien-Hercegovina, Slovakien och Island lär gå en jämn kamp tillmötes medan Liechtenstein och Luxemburg sannolikt inte kommer vara med och utmana.

Spanjoren Roberto Martinez tog över förbundskaptensposten i Portugal vid årsskiftet och fick en mjukstart vid den senaste landslagssamlingen. Man inledde då EM-kvalet med matcher mot Liechtenstein och Luxemburg och det blev som väntat två munsbitar för detta namnstarka portugisiska landslag. Först slog man Liechtenstein hemma med 4-0 och därefter körde man över Luxemburg med 6-0 på bortaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Portugal visar sin klass

Bosnien-Hercegovina inledde EM-kvalet med matcher mot sina två, på pappret, främsta huvudkonkurrenter om andraplatsen i gruppen och man gjorde det med blandat resultat.

I premiären hemma mot Island stod man för en helgjuten insats då man vann med 3-0 efter att Milan-stjärnan Rade Krunic gjort två av målen. Därefter fick man det tuffare i bortamötet mot Slovakien. Hemmalaget tog då en tidig ledning och kunde gå till halvtid med en 2-0-ledning som stod sig matchen ut.

Bosnien-Hercegovina har en relativt hög kapacitet, men över ett helt kvalspel har man ännu inte lyckats leverera i match efter match. I det senaste VM-kvalet stod man för en fin insats då man tog poäng i bortamötet mot Frankrike. En prestation på samma nivå lär krävas om man ska ha någon chans till poäng i den här matchen.

Hos spelbolagen gäller Portugal som storfavoriter då ett rakt spel på hemmalaget endast ger omkring 1.20 gånger insatsen.

Portugal gjorde tio mål totalt vid den senaste landslagssamlingen och Cristiano Ronaldo stod för fyra av dessa. Bosnien-Hercegovina är en mer potent motståndare än Liechtenstein och Luxemburg, men det lär nog också innebära än större skärpa hos de portugisiska stjärnspelarna, vilket man kan säga om, i princip, varje spelare i en förmodad startelva.

Roberto Martinez tillträde lär också bidra till ett höjt portugisiskt fokus efter nästan tio år med Fernando Santos vid rodret. Det gör att jag finner anledning att tro att Portugal kommer visa sig från sin bästa sida här. Mitt spel blir att Portugal gör över 2.5 mål till 1.95 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Portugal över 2.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, lördag 17 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo