Speltips, Portugal – Italien 16/6: Motivationsnivån fäller avgörandet?

Spelbloggare Publicerat: 16 juni 2015

En vänskapsmatch av stor betydelse. Italien kan komma att bli oseedade till världsmästerskapet 2018 i Ryssland om de inte lyckas vinna mot ett Portugal som saknar sin största stjärna på neutral mark.

I Schweiz, på Stade de Genéve, ska den här bataljen utspelas – en vänskapsmatch som kanske borde värderas som en tävlingsdito, i alla fall för Italien. De hade kunnat säkra sin plats redan i förra veckans EM-kvalmatch mot Kroatien, men där slutade det oavgjort (1-1) och här kommer matchboll nummer två.

Även Portugal kommer från en kvalmatch, vilken de vann med 3-2 borta mot Armenien. Stor matchhjälte blev Cristiano Ronaldo, som bombade in tre baljor – hans tredje hattrick på de tre senaste matcherna, varav två var i Real Madrid. Nu innehar Portugal förstaplatsen i gruppen med resultatraden 4-0-1.

Italien har inte imponerat lika mycket, men är alltjämt förlustfria med tre vinster och tre oavgjorda och står med det på andraplatsen, två pinnar bakom nämnda Kroatien.

Ronaldo borta

Ja, Italien är utan tvekan de vars motivationsnivå är högst inför den här matchen. För dem är en trea det enda som räknas medan Portugal kan fokusera med på själva prestationen och spela lite mer avslappnat – på gott och ont, men förmodligen mest ont.

Portugals förbundskapten Fernando Santos har redan skickat iväg Danny, William Carvalho, Bernard Silva – och framförallt Cristiano Ronaldo på tidig semester. Det är alltså en till stor del b-betonad startelva som kommer ställas ut.

Råder vissa truppbekymmer för Italien där bland annat Marco Veratti och Gianluigi Buffon är out, men det finns helt okej bredd och på målvaktsposten kommer exempelvis PSG:s världsklasskeeper Salvatore Sirigu in.

Den raka tvåan lockar till 2,35x men vi har fått se ett ganska uddlöst Italien på sistone, som kryssat fyra av de fem senaste matcherna. Väljer därför att försäkra oss med att få tillbaka polletterna vid oavgjort.

När vi väger in motivationsfaktorn, truppsituationerna och kvalitén – då får 1,67 betraktas som värdesiffror för Italien draw no bet, om än hyfsat knappt. Håller, som alltid i vänskapsmatcher, insatsen nere under medel.

Mindre övertygade om värdet i siffrorna blir vi inte heller med vetskapen om att Italien vunnit tio av de 11 senaste inbördesmötena medan övrig slutade oavgjort. Skön statistik att luta sig emot.

Speltips:

Speltips: Italien draw no bet
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, tisdag 16/6
TV / Stream:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Portugal 3,30 comeon logo
Oavgjort 3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Italien 2,35 bwin logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,64 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: