Speltips, PSG – Lyon 13/1: Målspelar till 1,90

Spelbloggare Publicerat: 13 januari 2016

Paris Saint-Germains dominans i den franska klubbfotbollen är total. Under onsdagen besöks de av Lyon och då testar vi ett målspel. 

20 spelade matcher, 17-3-0 i resultatraden och 50-9 i målskillnad. 20 pinnar ner till andraplacerade Angers – hela 25 till just Lyon, på sjätteplatsen. Det är ett alldeles makalöst facit; visar på hur enormt avståndet är ner till resten. För just nu spelar PSG i en helt egen division. Miljardbygget har satt nivån.

Och en av de här konkurrenterna som under tidigare år kunnat utmana Paris Saint-Germain, är Lyon. De har dock tappat en hel del och det är långtifrån självklart att de kommer lyckas plocka en av de åtråvärda Europabiljetterna. Från sjätteplatsen har man en pinne upp till fyran Nice, som därmed har ena foten i nästkommande upplaga av Europa League.

Spelet suttit i 4/5 senaste

Trots den rådande klasskillnaden ska inte Lyon räknas bort helt. Möjligtvis att de får det svårt att avancera vidare från kvartsfinalen, men åtminstone ett mål bör de väl kunna bjuda på?

Det ska nämnas att PSG hållit nollan i fem raka matcher och i åtta av de nio senaste, men Lyon är fortfarande en stark motståndare som över 90 minuter ska kunna rucka till PSG en del. De kan, utan tvekan, bättre än vad som presterats under spelåret.

Vissa skadebekymmer, med bland annat Mathieu Valbuena och eventuellt Maxime Gonalons borta för Lyon. Men det finns fortfarande offensiv kraft och oavsett hur fin PSG:s formrad är, så är de sårbara.

Dessutom ryktades det om att värdens kapten tillika mittbacksklippa, en av de mest betydande spelarna, Thiago Silva, kommer vilas efter att ha åkt på en liten smäll. Rejält avbräck i defensiven.

Och mål brukar det bli – åt båda håll – när dessa två konkurrenter möts. Så har det blivit i fyra av de fem senaste inbördes matcherna, senast i slutet av december när PSG vann med förkrossande 5-1 på Parc des Princes.

BLGM – ja finns till 1,90x och det är spelvärt.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 13/1
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
PSG 1,30 williamhill logo
Oavgjort 6,00 betsson logo
Lyon 13,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,51 redbet logo
Under 2,5 mål 2,67 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: