Speltips, PSG – Marseille 23/10: Kvällsmatch från Frankrike

Spelbloggare Publicerat: 22 oktober 2016

Med uppåtpekande formkurva kliver Paris Saint-Germain in till hemmamatchen mot den stora besvikelsen Olympique Marseille. Här ska det väl skilja et par klasser?

Den mittenplats som det blev förra året var en stor besvikelse för Marseille och inför det här spelåret var siktet inställt på att koppla kontakt med toppen, och eventuellt vara uppe och fäktas om titeln nu när just PSG inledde lite hackande och saknar de senaste årens stora stjärna i Zlatan Ibrahimovic, som lämnat för Premier League. Nu? En blek tolfteplats.

Ja, ovissheten runt PSG har varit rätt stor. De fyra senaste årens vinnare, totala dominanter, har alltså tappat en del spelare – i synnerhet Zlatan – men också fyllt på med klass. Den absolut bästa truppen i serien fogas över och det mesta talar fortfarande för att de ska stå på toppen av kullen när vi summerar spelåret; faktum är att vinnarspelet står i så lite som 1,25x. För tillfället, nio matcher in i händelserna, skiljer fyra pinnar upp till serieledande Nice.

Javier Pastore räknar vi bort för PSG medan Marseille har Romain Alessandrini out. Annars nyhetstorka på truppfronterna.

PSG vinner klart?

Paris Saint-Germain har fått upp farten och då blir de svårstoppade. Dessutom viss press att haka på toppen nu, så att den här chansen till tre pinnar ska sjabblas undan? Nja, det är inte speciellt sannolikt.

3-0-vinsten nu senast mot Basel var den fjärde raka trean…

Att Marseille kan mer är tveklöst, men vad talar för att de helt plötsligt ska räta på ryggarna och leverera här? Det är trots allt årets tuffaste bortamatch.

På resande fot har Marseille haft det svårt; förlorat tre matcher och spelat en oavgjord. Haft ett relativt enkelt spelschema också.

Och ja, Marseille är lite av ett drömmotstånd för PSG. Tio raka – ett sinnessjukt facit! – inbördes möten har vunnits och de flesta av dessa med flera mål. 2­-0 har varit ett återkommande resultat, hela sex av dessa matcher har slutat så.

PSG -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – är spelbart till de 1,90 x polletterna som dukas ut av Bet365. Hämta din välkomstbonus på 1 000 kronor hos dem här!

Speltips:

Speltips: PSG -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 23/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: