Speltips, PSG – Saint-Ètienne 16/12: Kross runt hörnet?

Spelbloggare Publicerat: 16 december 2015

Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain brukar ha det enkelt mot Saint-Ètienne. Nu drabbar de samman i Coupe de la Ligue. Betyder det – ny, bekväm vinst?

Hälften av åttondelsfinalerna är avverkade, fyra återstår. Kvällsmatchen, också den på förhand hetaste, spelas mellan just PSG och Saint-Ètienne. Givna ettan mot sjuan i serietabellen – efter 18 spelade matcher skiljer redan 22 pinnar dem emellan, och då är ändå Ètienne med och slåss om Europabiljetterna.

Visar på vilken brutal dominans miljardprojektet har i den franska klubbfotbollen, och haft under de senaste åren. Den fjärde raka serietiteln kommer hämtas in i år och denna cupen har man vunnit två spelår efter varandra.

Vunnit sex raka inbördesmatcher

Få klarar av att rå på PSG i Frankrike – Saint-Ètienne har haft det oerhört tufft. Trots att de är Europamaterial, har Zlatan och hans kamrater vunnit sex raka inbördesmatcher, flera med stora siffror. Fyra av dessa har varit på hemmaplan – siffrorna i dessa är: 4-1, 4-1, 5-0, 2-0.

Ett mardrömsmotstånd för Saint-Ètienne helt enkelt. Senast i oktober när de kom till Parc des Princes skrevs alltså slutsiffrorna 4-1 till huvudstadsklubbens favör. Zlatan Ibrahimovic antecknades för en av baljorna – han brukar ha det löjligt enkelt att näta mot Ètienne. Målskyttespelet här betalar 1,85x för den intresserade, men oddset är lite för snålt för att hoppa in på.

Kan bli på tal om lite rotation från PSG:s sida, men tränaren Laurent Blanc har talat om vikten av att vinna cuperna och kommer satsa helhjärtat. Truppen som plockats ut är full med nästan alla ordinarie spelare. Målvaktsposten väntas roteras på, det bör dock inte betyda alltför mycket. Dessutom får man tillbaka Javier Pastore. Stort plus.

Båda sidorna har varsin avstängd spelare; PSG Serge Aurier och Saint-Ètienne Romain Hamouma.

PSG är i alldeles utmärkt form och pricken över i:et sattes när Lyon kördes över med 5-1 i veckan. Gästerna har det desto tuffare; inte vunnit på fyra raka matcher och bortafacit är helt värdelöst.

Nej, det ska väl bara skilja minst två siffror mellan parterna här? Paris Saint-Germain -1,5 mål (asian handicap) spelas till fina 1,81 x insatsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Paris Saint-Germain -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 16/12
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
PSG 1,29 williamhill logo
Oavgjort 6,00 betway logo
Saint-Ètienne 13,00 expekt logo
Över 2,5 mål 1,65 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,30 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: