Speltips, PSG – Saint Ètienne 25/10: Halvtidsskräll från Parc des Princes

Spelbloggare Publicerat: 25 oktober 2015

Historien talar emot oss, formkurvorna och kvalitetsnivåerna likaså – men Paris Saint-Germain målas ut som väl lite stora favoriter mot Saint Ètienne och vi testar ett skrällspel i den första halvleken.

Nästan löjligt hur dominanta Paris Saint-Germain är i den franska klubbfotbollen – den fjärde serietiteln i följd kommer kammas in; just nu står man starka med resultatraden 8-2-0, fyra pinnar ner till tvåan och en match mindre spelad än dem.

Konkurrenterna i toppen blir överkörda på nytt, ser det alltså ut att bli. Inte alls oväntat; PSG är så pass mycket bättre och tabellen ljuger inte överhuvudtaget.

En av de här ”konkurrenterna” i toppen är just Saint Ètienne, som blev femma i fjol och väntas vara med och fäktas om Europabiljetterna. Nivån som kan nås är bra, men dipparna tenderar att bli lite djupa. Kan man hålla en mer jämn standard, då tvekar undertecknad inte en sekund på att laget ska klara av att nå Europa på nytt.

Testar till 11,0 x polletterna

På pappret är talar väl det mesta för att PSG ska kamma hem en klar vinst – på Parc des Princes är man tokstarka, kvalitetsnivåerna skiljer och faktum är att huvudstadsklubben plockat fem raka inbördesvinster, varav man hållit nollan i fyra av dessa.

Men väljer att ta en annan väg. Återstår att se om jag får äta upp det, för PSG har potentialen att kunna vinna det här med minst två-tre baljor – om de bara kommer upp i nivå och Saint Ètiennes mannar vaknar upp på fel sida.

Europaspel för båda dessa två, vilket innebär tätt spelschema. Fyra vilodagar för värden, fem för bortalaget – men till nästkommande match har PSG en mindre. Detta innebär att båda tränarna väntas rotera en del och det skulle inte förvåna om PSG är de som kör hårdast på det. Finns utrymme att riskera lite i tabellen och en bra bredd i truppen.

Gästerna med ett par tuffa skador, men PSG saknar oersättbara David Luiz…

Över 90 minuter kan det bli svårt för Saint Ètienne att kamma fullt här – därför känns ett halvtidsspel mer relevant. Merparten av PSG:s mål detta spelår har kommit i de andra halvlekarna – runt 30% i första bara. Exempelvis kan vi minnas förra månadens match mot Nantes, där man hade 0-1 i halvtid – för att sedan vända till 4-1 avslutande 45 minuterna.

Stark prestation från Saint Ètienne senast också, ukrainska Dnipro avvärjdes med 1-0 på bortaplan, vilket följde upp en annan vinst. Formkurvan pekar uppåt.

Saint Ètienne leda i halvtid spelas till 11,0x hos Bet365 – exempelvis Betsson och Betway erbjuder bara 7,25 respektive 7,50x för samma spel.

Speltips:

Speltips: Saint-Ètienne leda i halvtid
Odds: 11,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, söndag 25/10
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Paris Saint-Germain 1,29 betway logo
Oavgjort 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Saint Ètienne 13,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,75 unibet logo
Under 2,5 mål 2,15 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: