Speltips, PSG – Toulouse 19/1: Andra mötet på tre dagar

Spelbloggare Publicerat: 19 januari 2016

Paris Saint-Germain och Toulouse möter varandra för andra gången inom loppet av tre dagar – nu i den franska cupen. Inte prioritet ett för Laurent Blancs manskap, men det ska väl ändå råda klasskillnad?

Det är nästan löjligt hur brutal PSG:s dominans i den franska klubbfotbollen är. Serien är avgjord sedan månader tillbaka, den leds just nu med 21 poäng efter lika många spelade matcher med resultatraden 18-3-0 och dessutom lever man vidare i båda de inhemska cuperna samt är klara för slutspelet i Champions League.

Klart värre för Toulouse, som är nästjumbo i Ligue 1. Det var nära att man trillade ur finrummet redan i fjol – är det dags nu istället, månne? Hela 37 pinnar skiljer PSG och Toulouse åt i ligan – det är mer än vad tvåan Monaco skrapat ihop sammanlagt. Klart bevis på den stora klasskillnaden som råder.

I den här seriematchen som spelades lagen emellan häromdagen, stod Toulouse upp oväntat bra. Mållöst var det ända fram till med 20 minuter kvar av matchen, då Zlatan Ibrahimovic – vem annars? – stormade in matchens enda balja efter hörna. Dock en dyrköpt trea för PSG; både Javier Pastore och Marquinhos fick kliva ut skadade och kommer inte medverka här.

HT/FT-spel

Laurent Blanc har deklarerat att den här cupen inte är högst upp på prioritetshyllan och att den kan användas som en möjlighet att rotera runt en del. Dock talar det mesta för att en, i relativa mått, hyfsat stark startelva kommer ställas ut; med bland annat Zlatan Ibrahimovic, Edison Cavani och Marco Verratti på planen.

Och hur stor motivation Toulouse har för cupen när man är i en så pass prekär situation i serien, det är förstås befogat att fråga. Inte så att man kliver ut med hundra procent, hur som helst. Kanske luftas någon ordinarie pjäs? Annars har ändå vissa skadebekymmer.

PSG har inte sprudlat lika starkt de senaste veckorna, men trots allt har tio raka vinster plockats – det är moralhöjande.

Prestationen senast mot Toulouse var långtifrån helgjuten och det var faktiskt en hyfsat jämn fotbollsmatch. Fin chans för PSG att steppa upp nu – och Toulouse brukar man ha det enkelt emot. 9 av de 11 senaste inbördes matcherna har vunnits med minst två baljor. Stor fördel i och med hemmaplan nu också.

Paris Saint-Germain att leda i halvtid och vinna efter fulltid spelas till 1,81 x insatsen hos Redbet, vilka erbjuder klart bättre betalt än sina konkurrenter för spelet.

Speltips:

Speltips: Paris Saint-Germain HT/FT (1/1)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, tisdag 19/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
PSG 1,28 redbet logo
Oavgjort 6,50 betsafe logo
Toulouse 13,50 unibet logo
Över 2,5 mål 1,50 mybet logo
Under 2,5 mål 2,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: