Speltips, PSG – Toulouse 7/11: Oerhört starkt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 6 november 2015

Dominanterna tillika tabellettan Paris Saint-Germain är revanschlystet efter veckans CL-torsk och då borde inte nästjumbon Toulouse vara något större problem att avverka hemma på Parc des Princes.

Ettan mot nästjumbon, ja.

Paris Saint-Germain dominerar den franska klubbfotbollen fullt ut; vunnit serien tre år i följd och i takt med att toppkonkurrenterna tappade en del inför spelåret har dominansen blivit ännu större. 10-2-0 är siffror som pryder resultatraden och med det skiljer det redan tio pinnar ner till tvåan – 12 matcher in i serien.

Med andra ord: titeln är redan i hamn. Det vågar jag lova.

Toulouse kommer få fajtas hårdare för att uppnå sitt mål – att överleva i förstadivisionen. Efter att ha kammat in ynka en vinst, sex kryss och förlorat fem matcher står man på nästjumboplatsen, en bit före Troyes och med flera konkurrenter ovan nära.

Det krisar alltså redan nu för Toulouse och man spelar med kniven mot strupen – men att det skulle vända här vore bara långsökt att tro. För PSG skiljer det flera klasser till allt motstånd i serien, och att ett Toulouse med hårt begränsade kvalitéer skulle sätta käppar i hjulet – nej.

Två mittfältare out för Toulouse

Mer toppen mot botten-känsla kan det liksom inte bli. Rätt säker på att PSG kommer köra över sina motståndare totalt här.

Huvudstadsklubbens form är fantastisk. Förlust i veckans CL-bortamatch mot den spanska jätten Real Madrid med 0-1 förvisso, men man var förtjänta av ett bättre öde där. Hade inte marginalerna på sin sida och en rejäl målvaktstabbe var det som förstörde festen. Det som presterades ute på planen lovar alltjämt mycket.

I serien – sex raka vinster. Fyra av dessa med minst två baljor och tre med minst tre stycken. Möjligt att ett par betydande pjäser vilas efter det täta matchandet, men bänkspelarna som kommer in ska fortfarande kunna stå för ett kanonjobb mot ett motståndare av den här kalibern.

På bortaplan har Toulouse noll vinster, två kryss och fyra förluster. Av de sistnämnda – tre med minst två bollar.

Handlar till stor del för bortalaget att hålla ihop mittfältet, inte lämna för stora ytor däremellan och backlinjen – på de ytorna är PSG livsfarliga. Då är det mindre passande att man saknar två ordinarie pjäser på mitten; Tongo Doumbia samt Yann Bodiger.

PSG -1,75 mål (asian handicap) plockas till 1,78x utan att tveka. Det innebär att vi får halv vinst och PSG håller avståndet till motståndarna med två bollar.

Speltips:

Speltips: Paris Saint-Germain -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, lördag 7/11
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
PSG 1,20 williamhill logo
Oavgjort 7,25 mybet logo
Toulouse 21,00 unibet logo
Över 2,5 mål 1,48 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,76 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: